Exista mai multe situatii vizavii de abstinenta sexuala. Majoritatea celor care reusesc sa se abtina de la pofta trupeasca

,au de partea lor pe "mama natura" care le-a redus instinctul sexual. Aceste persoane pot rezista mult fara viata sexuala ,pot fi numiti chiar asexuali!!!

,iar virtutea castitatii lor nu este pe deplin meritata, deoarece renuntarea lor la viata sexuala este oarecum mai mult involuntara.
Cu instinctul primar lupta este foarte grea ,calugarii din manastiri se lupta din rasputeri sa-si infringa dorinta sexuala ,in acest caz actul este voluntar iar victoria pe deplin meritata.
O alta situatie in care intilnim abstinenta sexuala ,din pacate trista ,este generata de incapacitatea gasirii unei persoane de sex opus, aici cauzele pot fi multe si nu as vrea sa intru in amanunte.
Tema acestei discutii fiind formulata la persoana a doua sub forma de intrebare,fara a ma simti jenat , ma simt dator in a-mi prezenta propia situatie!! Nu stau deloc bine cu dragostea

,care ar fi cauza nici eu nu stiu exact, iar daca voi sti intr-o zi ,tot degeaba ,nu poti "corecta" atit de usor felul in care mama natura te-a facut sa fi.Abstinenta mea nu este involuntara ,iar voluntar sub forma de experiment am reusit 1 an de zile .Desii nu este vorba de o abtinere totala ,aceasta renuntare este produsul unui refuz, caut o persoana anume care mi-ar putea oferii adevarata placere si....nu stiu daca exista in realitate sau doar in mintea mea.Am fost in stare sa refuz chiar femei atragatoare ,de parca am gasit mai multa placere in a le refuza decit in a face dragoste cu ele.
Viata sexuala nu poate fi frumoasa decit alaturi de persoana iubita ,iar atunci cind nu mai rezisti si trebuie sa o faci ,cu o prietena, o cunoscuta sau chiar cu sotia altuia

, e mai mult sex mecanic .