Acum este Sam Feb 11, 2012 4:53 am

Cum pot ajuta o prietena ?

Locul ideal pentru schimb de pareri si sfaturi intre fete sau intre femei.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

iubire ...

Mesaj » Mar Iul 20, 2010 9:24 am

Suntem ca doua surori – cum o pot ajuta?

Uite ca am ajuns s-o fac şi pe-asta! Cine ar fi crezut? Dar adevarul este ca aş face orice sa-mi ajut într-un fel prietena, chiar daca ea refuza sa recunoasca faptul ca are o problema de comportament...

Am sa va spun despre ce este vorba şi va marturisesc deschis ca orice sfat, orice sugestie de bun simţ este mai mult decât bine venita:

Prietena mea este radiolog. "Şi ce-i cu asta?", veţi spune. Ei, bine, profesia în sine n-ar fi o problema, dar tendinţa ei de a se comporta în viaţa ca şi cum s-ar afla veşnic în faţa unui pacient este o adevarata pacoste!

Deşi susţine ca este o persoana "open minded", ca manifesta deschidere spre a cunoaşte un potenţial partener de viaţa, are tendinţa de a vedea în fiecare barbat ce se-apropie, un bolnav, analizându-i mişcarile, poziţia corporala şi o sumedenie de alte aspecte clinice, cautând defecte.

Atenţie, vorbim despre o femeie frumoasa, inteligenta, cu un simţ al umorului demn de invidiat, cu mult bun gust – într-un cuvânt o "partida" cu adevarat de luat în seama!

Dar ce te faci când ieşi cu una care, deşi te face sa te distrezi teribil – toata lumea râde cu lacrimi la glumele ei! – le gaseşte tuturor barbaţilor nod în papura? Unul are început de scolioza, altul cervicalgie, altul prezinta alterari degenerative la nivelul membrelor inferioare deci nu poate sa danseze, ca sa nu mai vorbim de cei cu probleme coxo-femurale – evident ca nu pot sa faca sex!...

A ajuns sa le studieze pana şi articulaţiile mandibulei sau ce dinţi au cariaţi când zâmbesc! Pe urma, sunt şi deviaţiile de sept, asimetriile claviculare, artrita reumatoida şi agenezia dentara – vedeţi, am început sa cunosc şi eu o mulţime de boli – eu, care sunt economist şi lucrez de când ma ştiu în banca!

Tot încerc sa-i explic ca nimeni nu e perfect, ca daca nu învaţa sa separe profesia de viaţa personala n-o sa-şi gaseasca nicicând perechea, dar timpul trece şi nu ajungem nicaieri... Nu poţi sa "faci raze" tuturor persoanelor cu care stai de vorba! Trebuie sa fie un leac şi pentru ea, dar eu nu ştiu ce sa mai inventez. Mai are vreo şansa prietena aceasta, sau sa ma dau batuta?

• Site Admin
  • Replici:757

• Vizitator

Mesaj » Vin Aug 27, 2010 12:25 pm

Ea singura trebuie sa se autocontroleze. Da ce ea este perfecta?

mihi ...

Mesaj » Lun Aug 30, 2010 4:32 pm

E cel mai tare mesaj pe care l-am citit astazi. E super tare. M-ai facut sa rad pe bune.

Totusi sa incerc sa revin la problema. Sti, de la o anumita vrasta incepi sa faci cam aceleasi lucruri fara sa-ti dai seama. Ii analizezi si la sfarsit le vezi doar defectele. Prietena ta totusi le cam exagereaza... Leacul sta doar in ea...si in un eventual el. Ceea ce ai putea face totusi tu e prin a incerca a crea in mintea ei (nu neaparat ideea ca toti avem defecte) ideea de prietenie fata de cei din jurul ei. Nu sa se implice sentimental ci doar de prieteni. Ma intelegi? In acest fel ea nu va mai analiza acea persoana, ci intr-o oarecare masura o va ignora. Din acel moment totul depinde de el si rabdarea lui. Daca si-o doreste cu adevarat o va cuceri, ii va spala creierii domnisoarei doctor.

Ai grija totusi pe cine-i prezinti, nu ca mai tarziu sa te trezesti cu reprosuri pentru vre-un mitocan. Oricum e tare...

Iubitiva mult!
  • Member
  • Replici:73

• Mesaj » Sam Noi 26, 2011 10:05 am

Se spune că e defect profesional! deci nici ea nu e perfectă! :lol: Eu lucrez în învăţământ şi am tendinţa de a corecta anumite comportamente la oameni mare...deci cum vă spuneam defect profesional!
  • Member
  • Replici:126

• Mesaj » Joi Feb 09, 2012 4:28 pm

Va imaginati ce este in mintea unui ginecolog? Evident mergand pe acelasi rationament, al defectului profesional... :D
    Iulia
  • Member
  • Replici:14

• Inapoi la Discutii intre femei

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns