|
|
Acum este Mar Mai 22, 2012 4:03 pm
Aici puteti intreba, cere sau da sfaturi altor femei sau barbati, referitoare la copii, la viata de familie, la casatorie.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.
» Joi Apr 23, 2009 1:00 am
Sociologii sunt de parere ca in familia romaneasca are loc, o trecere de la familia axata pe copii, specifica societatii traditionale, in care oamenii se casatoreau ca sa aduca pe lume urmasi, iar copiii reprezentau centrul vietii de familie, la familia axata pe adulti, in care cuplul sot-sotie este centrul de greutate in jurul caruia graviteaza totul.
# In Romania, modelul familial predominant e inca familia formata din sot, sotie si copii. Dar in ultima vreme se constata un fenomen interesant: unele femei de cariera, independente financiar, chiar si necasatorite, decid sa devina mame dupa 35 de ani.
# Tarile occidentale, unde natalitatea e scazuta, se confrunta cu un accentuat fenomen de imbatranire a populatiei. Tinerii opteaza pentru familii fara descendenti, 18-30% din populatia adulta casatorita reprezinta familii fara copii. Iar ponderea cea mai ridicata a familiilor fara copii se intalneste in cuplurile din mediul urban si in cele in care sotia e foarte implicata in profesie.
Ce ai alege cariera sau familia, dans nastere unui copil ?
-
Vizitator
» Dum Apr 26, 2009 9:37 pm
asta depinde deserviciul pe care il ai
-
» Mie Mai 20, 2009 11:08 am
Si de ce ai in cap,sau de modul cum vezi lucrurile.
-
» Dum Mai 31, 2009 9:13 pm
sigur as alege familia este pe primul loc pentru mine or ce ar fi
-
» Vin Iun 19, 2009 5:52 pm
cariera este foarte importanta. Fara ea nu poti avea o viata de familie linistita.
-
» Vin Noi 13, 2009 1:11 am
sigur cariera este f importanta dar fara o familie e tare greu....
-
» Vin Dec 04, 2009 8:56 pm
Intotdeauna ar trebui ca familia sa fie pe primul plan, dar sunt destui/destule care pun totusi cariera pe primul plan. Cu cat inaintezi in varsta, riscul de a avea copii cu diverse afectiuni inca de la nastere creste si totodata scade foarte mult rabdarea parintilor cu copii lor atunci cand se ocupa de educatie. Atunci cand copii vor ajunge la pubertate, din cauza diferentei mari de varsta le va fi imposibil sa comunice cu parintii, si asa e destul de greu, dar cu cat diferenta e mai mare cu atat se vor complica lucrurile mai mult.
-
» Vin Feb 17, 2012 11:04 am
Dacă eşti destul de înţelaptă le poţi avea pe amândouă! Eu am şi serviciu , un soţ şi doi copii, într-adevăr că dacă doreşti să ajungi pe cea mai înaltă treaptă în carieră v-a trebui să te gândeşti mai târziu să-ţi întemeiezi o familie.
-
» Lun Feb 27, 2012 8:39 am
Depinde foarte mult de cati bani are fiecare in spate. Sincer nu cunosc nici macar o femeie sau un barbat care sa fi reusit sa fie si om de cariera cat si om de familie.
Daca ai spate, parintii au banii necesari si pilele care trebuie, intradevar poti fi plasata pe un loc de munca mai lejer pe un salar decent, ergo poti dezvolta cariera, ai si bani si timp incat sa te ocupi de familie.
Altfel, nu vei reusi....daca trebuie sa lucrezi pe un salar de nimic 10-12 ore/zi, pe langa aia cand ajungi acasa in loc sa ai vreme de familie, esti complet dezaxat,epuizat si mai ai si multe hartii aduse de la locul de munca ce trebuie completate, revizuite, nu ai timp , nici chef de familie.
Este la fel atat pentru femei cat si pentru barbati. In strainatate treburile decurg altfel, nu e totuna daca lucrezi 8 ore pe zi in Germania pentru 1500-2000 euro, un salar mic pentru ei, decent as declara pentru noi. Sau lucrezi 10-12 ore la noi pentru 1500-2000 ron, de multe ori si mai putin.
Daca de exemplu parintii nu iti lasa casa, masina sau ceva avere, incepi viata pe propriile picioare, nu prea cred ca ai avea timp de familie si cariera. Din 1500 Ron, daca nu ai ceva spate, foarte greu poti trai singur, ce sa mai vorbim despre familie, copil.
Persoana de succes, persoana care intradevar poate sa dea din piept ca are timp de cariera si familie. E o persoana care a inceput de la zero, fara avere din partea familiei, fara "mami nu ai ceva bani? sotul isi primeste salarul doar peste 10 zile iar eu nu mai am", fara masina, casa, apartament primit prin mostenire. Fara "nu am chef sa prepar de mancare, hai mergem la parinti sa mancam", si fara multe altele.
Daca incepi de la zero, ai un job bine platit, ai intrat fara verisori, surori, parinti sau alte pile, cand ai bani sa platesti absolut totul, incepand de la rate pentru o garsioniera, apartament, casa(fiecare dupa buzunarul lui/ei), cand pe langa acesti bani, mai ai si luxul timpului sa te ocupi de familie, doar atunci poti bate din piept, ca uite intradevar esti o persoana de succes, ai impacat atat capra si varza si inca si lupul e satul.
-
» Mar Apr 24, 2012 8:36 pm
Acum fiecare ce înţelege prin sintagma "a avea o carieră". Eu lucrez în învăţământ, într-adevăr că nu e o "carieră de succes", dar e o "carieră" căci fac ceea ce îmi place şi am aprecieri atât din partea copiilor,a părinţilor cât şi a colegilor, bani nu sunt foarte mulţi dar salariul meu unit cu cel al soţului am reuşit să am o casă şi cu ce să-mi cresc cei 2 copii fără bani de la părinţi.
-
Inapoi la Casatorie, Familie, Copii
-
- Ce alegi: banii sau familia?
de iuby33 » Joi Iul 08, 2010 4:29 pm
- 6 Replici
- 381 Vizite
- Ultimul raspuns de cosmina29
 Vin Mai 18, 2012 7:53 pm
Casatorie, Familie, Copii
-
- Eu vreau sa facem un copil, EL nu vrea un copil.
de cristinuta_vio » Dum Mai 23, 2010 10:35 am
- 5 Replici
- 636 Vizite
- Ultimul raspuns de iosif
 Dum Feb 26, 2012 10:49 pm
Casatorie, Familie, Copii
-
- Familia si probelemele ei
de iubire » Dum Iun 19, 2011 11:43 am
- 0 Replici
- 118 Vizite
- Ultimul raspuns de iubire