Acum este Mar Mai 22, 2012 4:28 pm

Un barbat gelos, o femeie geloasa ?

Discuta despre dragoste in general - subiectul e inepuizabil.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

Mesaj » Lun Apr 27, 2009 9:24 pm

Gelozia este sursa neintelegerilor in multe cupluri, in multe familii. Uneori se ajunge la violenta, la separare sau chiar la divort.

Cum reactionezi daca ai avea un barbat gelos sau respectiv, o femeie geloasa ?
Agentie Matrimoniala - Relatii serioase intre femei si barbati, casatorie in Romania sau in strainatate.
Iubire ? = ? Forum Dragoste

• Site Admin
  • Replici:251

• felixx ...

Mesaj » Lun Apr 27, 2009 11:50 pm

Gelozia !!!
    Prefer sa raspund prin niste citate celebre....daca nu sunt ele macar autori lor sunt.
    "Gelozia este un lucru teribil :seamana cu dragostea,dar e contrariul ei:nu vrea binele obiectului iubit,ci dependenta lui si triumful asupra lui.Dragostea este uitare de sine;gelozia este forma cea mai pasionata a egoismului,exaltarea eului despot,exigent,vanitos,care nu poate sa se uite si sa se subordoneze."
    Henri Frederic Amiel.

Gelozia e un monstru zamislit prin el insusi si nascut din el insusi. William Shakespeare
    Si totusi sunt persoane care doresc un partener GELOS, oare de ce ?
  • Member
  • Replici:102

• Mesaj » Mar Apr 28, 2009 7:32 am

O doamna ne-a scris:

" Acum doi ani am intalnit un barbat, nu chiar atat de tanar. Avea 42 ani iar eu 34. La inceput s-a purtat frumos, probabil s-a abtinut. Dar apoi a devenit atat de posesiv, incat nu mai puteam sa suport.Avea impresia ca la serviciu ma culc cu toti colegii, incepand de la director, pana la sofer.Nu mai spun ca eu am un copil, un baiat, din prima casatorie. E gelos chiar si pe el. Cand ma suna, se enerveaza la culme cand ii spun ca il ajutam la lectii pe copil sau ca ii dau sa manance.Imi spune chiar ca nu ma poate imparti cu nimeni, nici macar cu copilul. Problema cea mai grava e ca eu nu pot trai cu el iar el sustine ca nu va renunta la mine niciodata. Imi iubesc copilul, pot fi si mama si femeie in aceeasi masura. Si stiu sa respect barbatul de langa mine.M-a ingradit in asa hal, nici la cumparaturi nu mai pot merge.Ma suna cand plec si ma cronometreaza pana ma intorc. E posibil asa ceva? Ce ati face in locul meu? Ce e mai grav, e ca el sustine ca e normal iar eu deplasata. "

:shock:
    Agentie Matrimoniala - Relatii serioase intre femei si barbati, casatorie in Romania sau in strainatate.
    Iubire ? = ? Forum Dragoste

• Site Admin
  • Replici:251

• felixx ...

Mesaj » Mar Apr 28, 2009 9:26 am

Cred ca respectiva DOAMNA ar trebui sa renunte la acel barbat, daca nu depinde FINANCIAR de EL. De ce nu intelegem ca suntem nascuti LIBERI si trebuie sa ne pastram aceasta libertate.
    O persoana SIGURA pe ea nu va accepta un asemenea compromis.
  • Member
  • Replici:102

• Mesaj » Vin Mai 01, 2009 11:33 pm

gelozia este o catastrofa ce poate fi evitata la orice moment.din dragoste? vorbe desarte.
    si catastrofa cand vine distruge tot ce s-a construit de ani si ani.
  • Member
  • Replici:25

• erton ...

Mesaj » Dum Mai 03, 2009 11:05 am

rombest scrie:Gelozia este sursa neintelegerilor in multe cupluri, in multe familii. Uneori se ajunge la violenta, la separare sau chiar la divort.

Cum reactionezi daca ai avea un barbat gelos sau respectiv, o femeie geloasa ?

Un prim pas este in a deveni constient de problemele si de pagubele care apar ca efect al geloziei
    Fii onest cu tine - ia o coala de hartie si noteaza ceea ce o face geloasa. Priveste motivele cu obiectivitate. Sunt lucrurile acestea prostesti sau sunt foarte importante? Comunica cu ea ,spune-i sentimentele tale. Cauta care sa fie cauza geloziei ? Simplul fapt ca cineva imparte cu tine problema, te poate ajuta.Termina cu relatia daca simti ca nimic nu mai merge. Ia-ti timp in a te concentra asupra cresterii tale emotionale. Daca muncesti sa te intelegi pe tine, iti poti imbunatati si relatiile.
    Ultima oara modificat de Vizitator pe Lun Mai 04, 2009 1:12 pm, modificat 1 data in total.

• Member
  • Replici:20

• erton ...

Mesaj » Dum Mai 03, 2009 11:14 am

felixx scrie:Gelozia !!!
    Prefer sa raspund prin niste citate celebre....daca nu sunt ele macar autori lor sunt.
    "Gelozia este un lucru teribil :seamana cu dragostea,dar e contrariul ei:nu vrea binele obiectului iubit,ci dependenta lui si triumful asupra lui.Dragostea este uitare de sine;gelozia este forma cea mai pasionata a egoismului,exaltarea eului despot,exigent,vanitos,care nu poate sa se uite si sa se subordoneze."
    Henri Frederic Amiel.

Gelozia e un monstru zamislit prin el insusi si nascut din el insusi. William Shakespeare
    Si totusi sunt persoane care doresc un partener GELOS, oare de ce ?

Ideea ca gelozia e o dovada de dragoste este falsa si deseori duce la suportarea unor situatii dificile. Cel putin pana cand victima se simte sufocata si pune piciorul in prag. Si asta din cauza ca persoanele foarte geloase ajung sa-si considere partenerul o proprietate personala, negandu-i libertatea. Iar libertatea reciproca e primul element de iubire sanatoasa si matura.

• Member
  • Replici:20

• brindu ...

Mesaj » Vin Mai 08, 2009 2:59 pm

Din nefericire eu am trecut prin astfel de episoade, e ceva greu de suportat si tin sa mentionez ca GELOZIA e o boala. E greu sa faci fata unui om care te monitorizeaza si vorba celor de mai sus practic te priveaza de niste drepturi ale tale efectiv, acea libertate ...........sincer, un pic de gelozie e constructiva atunci cand iubesti , dar sa ajungi sa monitorizezi pe cineva ca pe un obiect al tau e grav.
  • New member
  • Replici:9

• gabin ...

Mesaj » Mar Mai 19, 2009 12:30 pm

Subscriu ca gelozia in ''cantitate'' mica,poate fi suportata ,si poate fi si benefica in ideea de a schimba cite ceva din comportamentul unora sau altora.
  • Member
  • Replici:28

• Mesaj » Dum Mai 31, 2009 8:57 pm

gelozia este o boala greu de vindecat,cred ca o relatie care se bazeaza pe gelozie nu duce nicaieri va dura un timp dar nu vesnic
  • Member
  • Replici:38

• Urmatorul

Inapoi la Despre dragoste

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns