Acum este Mar Mai 22, 2012 5:01 pm

Casatorie sau concubinaj ?

Aici puteti intreba, cere sau da sfaturi altor femei sau barbati, referitoare la copii, la viata de familie, la casatorie.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

Mesaj » Vin Iun 19, 2009 6:09 pm

Sunt pro casatorie
  • Member
  • Replici:30

• Vizitator

Mesaj » Lun Dec 07, 2009 3:54 pm

Buna,
    Mai degraba concubinaj. Daca va intelegeti bine poate urma apoi si nunta.

cociu ...

Mesaj » Mar Dec 29, 2009 12:35 am

In situatia mea cum nu am fost niciodata casatorit normal ca ma gandesc la femeia care sa-mi fie alaturi o viata sa leg ceva si sa o iubesc numai pe ea pt ca nu cred ca as putea sa imi impart afectiunea in mai multe parti,deci as prefera casatoria.Sunt constient ca tot ce este frumos poate fi numai la inceput dar eu tind sa cred ca ar putea fi tot timpul
  • Member
  • Replici:30

• Vizitator

Mesaj » Dum Feb 21, 2010 12:36 am

...parerea mea e ca nu are nicio importantza inafara de cea religioasa adick k asa e crestin..in rest....nu afecteza cu nimik...multe cupluri au stat in concubinaj 8-9 ani...porma s-au casatorin shii dupa primul an s-au despartit.....asa ca..;)....nu vad care-i sensul...doar nish hartii....shii o betie la nunta atat..:P:))

Mesaj » Mie Mar 17, 2010 4:02 pm

parerea mea e ca ambele sunt bune dar fiecare la timpul ei..
  • Member
  • Replici:35

• Mesaj » Lun Mar 22, 2010 10:09 pm

Consider concubinajul o solutie foarte practica pentru toate acele persoane care nu si-au intilnit iubirea adevarata desi au cautat-o destul timp. Nu e deloc usor sa-ti gasesti compatibilitatea sentimentala maxima , pot spune chiar ca e o minune iar cum minunile nu depind de noi ,ci de circumstante ,soarta ,destin trebuie sa ne multumim si cu un concubinaj daca nu ne-a fost dat sa traim momente inefabile de iubire.
    Concubinajul se v-a impune tot mai mult in societate ,divorturile sunt deja destul de numeroase iar cit priveste casatoria .....ma abtin in a face vreo afirmatie ,nu vreau sa-i supar pe cei care cred cu tarie in aceasta valoare morala , viitorul v-a decide .

• Member
  • Replici:85

• Mesaj » Mie Mar 24, 2010 5:30 pm

de acord ca e necesara uneori, si o perioada de concubinaj..desi nu intotdeauna.poate fi bine si fara concubinaj.
  • Member
  • Replici:35

• Mesaj » Joi Apr 08, 2010 12:12 am

Da ,se poate si fara concubinaj, insa societatea actuala tinde sa promoveze tot mai mult concubinajul . De ce oare ? De ce in trecut functiona bine casatoria pe viata si astazi nu ? :) .Destul de simplu este raspunsul :) , in trecut bietele femei erau "propietatiile" barbatilor ,trebuiau sa sufere in tacere si sa suporte toate abuzurile lor.Sau ,poate nu e asa :) ,exista si o alta ipoteza ,desi explicativ putin convingatoare si putin ridicola :) totusi o mentionez : in trecut erau barbatii atit de buni incit femeile nu se puteau desparti de ei ??!!!! :lol: .Categoric nu !.Erau chiar mai grosolani .
    Mergem mai departe ! Nu as vrea sa spun ca mariajele de odinioara functionau ca-n basme ,dar cele din ziua de azi foarte multe functioneaza defectuos ,unele la un pas de divort. Care ar fi cauza acestor relatii de uzura psihica ?
    Dezvoltarea sociala de obicei are o influenta pozitiva asupra caracterului si comportamentului oamenilor,si noi evoluam o data cu societatea,insa pe plan matrimonial aceasta evolutie ingreuneaza tot mai mult comunicarea.
    Prin cea ce voi spune in continuare ,nu vreau sa le supar pe doamne sau domnisoare desi poate asta voi face ,eu incerc doar sa fac o radiografie a situatiei.Este binecunoscuta ideologia numita feminism ,in viziunea unora o stupiditate ,deoarece o femeie niciodata nu poate fi egala cu barbatul .Discriminarea a facut-o "tatal din cer :) "sau mama natura .Am tot respectul pentru femeile care nu uita ca sunt femei ,nu sunt de acord cu asuprirea lor sau obligarea la anumite perversiuni sexuale de catre propii barbati ,insa nu pot accepta anumite aspecte ale feminismului care sunt ireale si nu tin cont de capacitatiile feminine .Studiile psihologice ne arata clar felul in care o femeie percepe realitatea, Kant spunea " Filozofia femeilor nu este a gindi,ci a simti ".Deciziile femeilor se bazeaza mult pe intuitie si senzatii, pe ratiunile inimii ,de aici au toate sansele de a percepe distorsionat realitatea .Daca la acest aspect mai adaugam si faptul ca unele manifestari de caracter negativ ,in cazul femeilor sunt mai pronuntate atit ca amplitudine cit si intensitate .....ce sa mai spun ?! :) , traiasca feminismul !...si la mai mare :lol: !

• Member
  • Replici:85

• Vizitator

Mesaj » Vin Apr 23, 2010 11:22 am

Probabil concubinajul este cea mai adegvata solutie pentru a cunoaste o persoana in vederea casatoriei cu aceasta.

Anterior

Inapoi la Casatorie, Familie, Copii

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns