|
|
Acum este Mar Mai 22, 2012 5:02 pm
Aici puteti intreba, cere sau da sfaturi altor femei sau barbati, referitoare la copii, la viata de familie, la casatorie.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.
» Joi Apr 02, 2009 11:05 pm
Eu cred doar in cadrul casatoriei doua persoane libere se pot darui reciproc si fara teama sau egoism. Actul conjugal scos de sub aceasta umbrela protectoare, a angajarii oficiale si in fata lui Dumnezeu, risca sa devina un simplu instrument de atingere a placerii si astfel "iubirea" se rezuma doar la folosirea celuilalt in interes personal.
Actul sexual nu este nici o joaca, nici ceva inutil, nici rau in sine si nici un bine indiscutabil. Intelegerea sa conform scopurilor reale nu poate aduce decat fericire si intarirea unei relatii de iubire.
Un moment de placere obtinut in afara regulilor dupa care Dumnezeu ne-a creat poate costa fie sanatatea (SIDA, boli venerice, avort), fie ranirea sentimentelor, fie complicarea vietii la o varsta neadecvata (sarcini in adolescenta), pierderea sensului existentei sau chiar ruperea relatiei cu Dumnezeu.
Cum vedeti voi situatia prezenta a relatiilor dintre femei si barbati, referitor la lozinca: casatorie sau concubinaj ?
-
» Vin Apr 03, 2009 6:18 pm
Sunt PRO casatorie....abia atunci cred ca esti intr-adevar implinit sufleteste.
-
» Vin Apr 03, 2009 9:56 pm
Sunt pro casatorie dar daca e sa fie doar concubinaj ar trebui sa fie cu foarte mare grija.......de exemplu un copil ar trebui tot timpul sa aiba si mama si tata.
-
» Sam Apr 04, 2009 6:13 pm
Concubinaj...ff la moda.... Casatoria...hmmm...prea costisitor...majoritatea persoanelor alege concubinajul ptr ca astfel sunt mai independente..intr-o casnicie esti oarecum legat...nu poti sa faci tot ce vrei... INsa..si eu sunt pro casatorie 
-
» Dum Apr 12, 2009 7:08 pm
depinde unii nu sunt facuti pentru casatorie 
-
Vizitator
» Dum Apr 26, 2009 9:22 pm
Dap.Am vazut parerea celorlalti barbati de pe aici si se pare ca sunt adeptii concubinajului.Asa cum v-am obisnuit,eu sunt Gica contra,adica eu sustin casatoria in proportie de 100%.Nu inteleg si nu voi intelege niciodata de unde vine frica asta,a barbatului,de a face pasul decisiv.Eu doar la asta m-as gandi,adica la legalizarea relatiei.E adevarat ca unii vor spune ca e doar o hartie.Sunt de acor dar o hartie ce leaga doua inimi si care le tine mai apropiate.
-
Vizitator
» Dum Apr 26, 2009 9:33 pm
cred ca concubinaju te desparti mai usor
-
Vizitator
» Dum Mai 17, 2009 3:20 pm
Grea intrebare. Am 34 de ani acum. Daca ma intreba cineva asta la 18 ani, raspundeam clar casatorie. Nici nu concepeam viata altfel. Acum, dupa divort si cu 2 copii minunati in grija, cred ca este mai bun concubinajul o perioada, apoi casatoria, daca este cazul. De ce? Nu vreau sa le ofer copiilor un model masculin in familie, care ii ajuta la lectii, se implica in viata de familie etc (in afara de tatal biologic, care face parte din viata lor) si apoi dupa o perioada, acesta sa dispara, pentru ca eu si el nu ne mai intelegem sau ne dam seama ca mergem pe cai diferite. Nu vreau sa mai treaca o data prin asa ceva. Cel putin, daca relatia merge si sunt sigura de asta, casatoria este cea mai buna optiune pina la urma.
-
» Mar Mai 19, 2009 11:15 am
Greu de raspuns,fiindca ambele variante au ''AVANTAJE/DEZAVANTAJE'' Casatoria iti da impresia de stabilitate in cuplu,obligatii si raspunderi(desi cred ca sunt multi care pot spune contrariul). Concubinajul iti poate da impresia lipsei de obligatii si libertatea de a pleca oricand.
-
» Joi Iun 18, 2009 11:22 am
intradevar casatoria este un act frumos dar in ziua de astazi e mai bine sa stai in concubinaj un timp.si daca pe parcurs exista intelegere intre cei doi parteneri atunci poate urma chiar si o casatorie
-
Inapoi la Casatorie, Familie, Copii
-
- concubinaj sau nunta?
de Yuzenek » Vin Oct 30, 2009 12:51 pm
- 2 Replici
- 171 Vizite
- Ultimul raspuns de danim
 Joi Mar 25, 2010 12:11 am
Casatorie, Familie, Copii
-
- Casatorie la 25 de ani