|
|
Acum este Mar Mai 22, 2012 5:04 pm
Aici puteti intreba, cere sau da sfaturi altor femei sau barbati, referitoare la copii, la viata de familie, la casatorie.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.
» Dum Apr 26, 2009 4:14 pm
Un citat celebru spune: Dragostea constă în dorinţa de a da ceea ce este al tău altuia şi de a simţi fericirea acestuia ca şi cum ar fi a ta. "Emanuel Swdenborg" Cati dintre noi facem acest lucru? Cati dintre noi ne punem pe ultimul plan pentru cel iubit? Sau ???? intervine EGOISMUL si : A iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca! "Emil Cioran"
-
» Dum Apr 26, 2009 6:09 pm
Fosta prietena a viitorlui meu sot era foarte posesiva si foarte egoista in dragoste.
Explicatia posibila: Multe fete din frica de a nu fi parasite devin egoise si posesive, spre dezavantajul partenerului.
Din pacate, chiar si in cuplu suntem tentati sa ne gandim mai intaii la noi insine inainte de a ne gandi la binele partenerului. Poate fiinta noastra este de vina ?
-
» Joi Iun 18, 2009 11:33 am
eu sunt de parere ca mereu ar trebui sa ne punem pe noi pe ultimul plan doar daca iubesti intradevar pentru ca esti mult mai fericit daca vezi ca ii este bine persoanei iubite,si asa va fi o relatie fericita,nu trebuie sa intervina egoismul intre 2 persoane care se iubesc
-
» Dum Feb 14, 2010 5:15 pm
Egoismul prin definitie inseamna: iubire excesiva de sine. Si asa cum in viata ne izbim de egoismul celor din jur, la fel si in dragoste putem identifica egoismul. Evident si egoistii iubesc, in principal la ei s-ar spune ca au nevoie de iubire,se implica in relatii care au la baza dragostea dar in mod sigur se va simti ca acolo exista acest sentiment, in acea relatie. Cand in viata constientizezi ce inseamna egoism(daca nu cumva de mic,din familie ai inteles ca vrei sa ramai egoist si alintat),si ca nu poti trai doar pentru tine,dorindu-ti sa-ti fie doar tie bine,neampartind nimic cu ceilalti, cand ajungi sa iubesti, sa daruiesti dragoste, realizezi ca de fapt uiti de tine,si iti faci un scop din al vedea pe cel de langa tine fericit si multumit, in sufletul tau este loc,in mod sigur pentru doua persoane si esti pe deplin implinit cand reusesti sa il faci fericit pe aproapele tau. Am citit undeva ce spun copii depre dragoste, si in mod sigur am putea invata cate ceva de la ei : -Dragostea este ...cand oferi cuiva din mancaraea ta,fara ca sa te astepti ca celalalt sa-ti ofere din mancarea lui. -Dragostea este...ce se intampla de Craciun,cand te opresti din desfacut cadouri-ca sa te bucuri de bucuria celorlalti. Si ultima,cu un pic de sens invers,dar total nevinovata si frumoasa: -Dragostea este...cand stii ca sora ta mai mare te iubeste...pentru ca-ti da tie toate hainele ei vechi si ea trebuie sa se duca la cumparaturi,sa-si ia altele. 
-
» Dum Feb 14, 2010 7:18 pm
.........poate ne dam seama de acest aspect chiar atunci cand o relatie se termina, cand evaluam cu altii ochi ceea ce a fost.
-
» Lun Feb 15, 2010 12:07 am
Inca nu am vazut,auzit de o relatie de dragoste unde cuvantul "altruism" sa joace un rol mai serios decat pura teorie.Suntem oameni,cu totii suntem egoisti,primul pas e sa recunoastem problema,apoi sa incercam sa devenim cu timpul tot mai putin egoisti.Problema apare la cei multi care duc egoismul spre noi culmi, trebuie inventat un cuvant nou, egoism e prea putin spus la cat de falsi,lasi,escroci si dezgustatori sunt tot mai multi pe zi ce trece. Multe secole vor trece (daca nu ne autodistrugem desigur) pana vom evolua catusi de putin.Abia am lasat jungla in urma,inca ne este in gene mentalitatea aia din creierul reptilian,supravietuieste cine poate.De parca in fiecare zi cineva ar incerca sa ne omoare.
Viata,dar mai ales relatiile anterioare ma invatasera un lucru,sa nu am incredere deplina in cineva in viata asta,mai ales in partenera de viata.Desigur atiudinea se poate schimba(am 24 nu 64 de ani,deci mai este loc de experienta de viata),dar sa cred ca voi prinde o partenera care nu e egoista(sau macar mai putin egoista),ar fi ca si cum cineva ar veni sa imi spuna ca el/ea nu minte.Desigur minte,fiecare mintim si eu mint desi incerc sa remediez problema e chiar greu sa nu minti si sa nu fii egoist.
-
» Mie Feb 17, 2010 2:04 am
Sigur, sa reusesti sa descifrezi ce inseamna egoism, orgoliu, infatuare si ar mai fi cateva, iti trebuie ceva timp,ma refer aici la ani de viata, si nu o viata simpla, ci una in care inveti sa te cunosti, sa te corectezi daca e nevoie si sa observi ce nu iti place la ceilalti si sa te feresti ca nu cumva si tu sa ai tendintele lor. Depinde foarte mult cum abordezi viata, depinde deasemenea cu ce esti nevoit sa te infrunti, pentru ca acolo unde toate sunt "roze" nu va exista dorinta si nevoia de a deveni mai bun, doar vei astepata ca toti sa fie buni cu tine, ca si cum acesta ar fi trofeul tau, pe care trebuie sa il primesti fara sa lupti, lupta de care de altfel nici nu vezi de ce ar fi nevoie. Puterea de a accepta, de a te darui si a fi mai bun, izvoraste din dorinta si sufletul fiecaruia, eu cred ca oamenii pot deveni mai buni, ma refer chiar si la cei mai putin buni, pe care se spune ca trebuie sa ii iubim si pe ei,pentru ca este posibil ca simtind iubirea noastra sa se mai schimbe un pic, sigur poate deveni obositor,dar daca 1% din ei se schimba, tot reprezinta o victorie a binelui.
-
Vizitator
» Sam Feb 20, 2010 11:44 pm
...despre dragoste se spun multe lucruri...  :)...cum ca ar fii un excelent medicament in caz ca ai probleme de sanatate...,cum ca itzi da putere...adick treci peste orice daca esti inndragostiit shii situatia o cere..,shii ce imi e ciuda e ca multi spun ca sant inndragostitzi shii habar n-au macar ce inseamna asta..  ...cand esti inndragostiit tra sa lasi ura ,orgoliul ,egoismul ..deoparte....pan nu poti sa te debarasezi de lucrurile astea intr-o relatie...  ..inseamna ca nu iubesti cu adevarat..
-
Inapoi la Casatorie, Familie, Copii
-
- Cat de multumite suntem de corpul nostru?
de babyisabela » Lun Mai 17, 2010 2:53 pm
- 1 Replici
- 187 Vizite
- Ultimul raspuns de Vizitator
 Dum Mai 23, 2010 9:30 am
Discutii intre femei
-
- Cat de superficiali suntem in alegerea sotului sau sotiei ?
de rombest » Lun Apr 27, 2009 8:28 pm
- 2 Replici
- 212 Vizite
- Ultimul raspuns de Alexandru1962plet
 Joi Iun 18, 2009 11:30 am
Casatorie, Familie, Copii
-
- la ce suntem dispusi sa renuntam pentru persoana iubita?
de sophiemarie78 » Dum Aug 22, 2010 7:07 pm
- 0 Replici
- 304 Vizite
- Ultimul raspuns de sophiemarie78
 Dum Aug 22, 2010 7:07 pm
Despre dragoste
-
- De la dragoste la prima vedere la relatia de dragoste
de iubire » Vin Iun 18, 2010 10:28 pm
- 2 Replici
- 276 Vizite
- Ultimul raspuns de o_ea_si_atat