Ce cuvinte intelepte! Pacat ca oamenii nu reflecteaza mai mult la ele inainte sa-si dea drumul la gura. Chiar si eu, ca le cunosc bine, ma trezesc uneori ca vorbeste gura fara mine si dupa ce am dat drumul la robinet, cine sa mai impiedice inundatia?
Deunazi am intalnit intr-o cofetarie un amic de veche data, despre care auzisem ca tocmai s-a despartit de sotie. O intalnisem si pe ea cu ceva vreme in urma si mi-a confirmat. Cum in aceste cazuri te astepti sa-l vezi pe om mahnit, nervos sau macar intr-o dispozitie cat de cat negativa, m-a surprins infatisarea lui: era zambitor, senin si imbracat foarte ingrijit, ceea ce-i dadea un aer proaspat de barbat atragator si liber, numai bun de vanatoare.
Ne-am salutat si l-am felicitat sincer pentru noul sau look, asigurandu-l ca il gasesc surprinzator de bine in ipostaza asta. Fara sa-mi fac probleme.
A fost vizibil incantat, caci mi-a multumit si mi-a zambit frumos, apoi ne-am salutat din nou si fiecare si-a vazut de drumul lui. Cel putin eu asa am crezut.
Totusi, incurajat de compliment, se pare el ca a luat aprecierile mele drept un mesaj de disponibilitate, caci m-am trezit dupa vreo doua ore cu un sms din partea lui prin care ma invita sa-mi petrec un weekend la casa lui de vacanta de la munte.
L-am chemat imediat si i-am explicat ca ceea ce i-am spus la cofetarie era doar o apreciere amicala si nici pe departe o intentie de flirt, ca-l rog sa nu se simta jignit dar ca pentru mine este totusi inca un barbat insurat (nici el, nici ea nu intentasera divort desi nu mai locuiau impreuna de ceva vreme) si ca nu mi-a trecut prin cap sa-l starnesc la iesiri impreuna.
S-a simtit jignit. Punct. Asa ca mi-a inchis telefonul in nas. Dupa ceva vreme, m-am trezit cu un alt telefon. Din partea sotiei. Se impacasera si cum i-a gasit in telefonul mobil data si ora conversatiei cu o durata de cca 30 minute, s-a grabit sa ma declare inamicul numarul unu.
Asa ca m-a facut cu ou si cu otet, pe motiv ca incerc sa-i fur barbatul. Si sa-mi fie rusine! Halal prietena! Si multe alte dulcegarii mitraliate cu o viteza uimitoare, fara sa-mi dea cea mai mica posibilitate de a ma dezvinovati.
Si uite-asa am pierdut doi amici de veche data. Si am castigat un gust amar. De acum inainte o sa-mi tin categoric gura bine inchisa cu fermoar cand e vorba de complimente si va sugerez sa faceti la fel sau cel putin sa luati bine seama cui le adresati, daca nu vreti sa platiti un asemena pret.