Acum este Joi Mai 24, 2012 7:51 am

Crezi in Dumnezeu?

Despre dragostea fata de Dumnezeu, aspecte filosofice, morale si spirituale ale dragostei.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

mihi ...

Mesaj » Mie Sep 22, 2010 4:23 pm

In ultima perioada de timp am cunoscut mai multe persoane. Nu mica a fost surprinderea mea sa constat ca multi oameni nu cred pur si simplu in Dumnezeu. Nu ma refer numai la tineri care poate ar fi motivati sa nu creada datorita societatii in care traim, ci ma refer in special la persoane de o certa etate care nu cred.

As fi curios cati dintre romani mai cred in Dumnezeu. Tu ce zici? Crezi? Hai sa facem un sondaj pe acest forum. Un simplu raspuns DA sau NU. Poate asa ne vom da sima cum stam cu spiritualitatea in tara noastra. Dupa parerea mea nu cred ca vor fi prea multe raspunsuri. Poate ma insel...

Iubiti-va mult!
  • Member
  • Replici:73

• Mesaj » Dum Oct 03, 2010 4:07 pm

In tara noastra?...sa ai impresia ca nu mai crezi in Dumnezeu?...pai sa incercam o teleportare in Afganistan, daca nu te rogi in fiecare zi...Doamne du-ma inapoi in Romania ca e raiul pe pamant...sa ai impresia ca romanii nu mai cred in Dumnezeu, eu cred ca indiferent de tara sunt si oameni care cred in Dumnezeu dar si oameni care au propria teorie sau nu au nimic si nu cred...insa sustin cu tarie ca intotdeauna si oriunde procentul celor care cred in Dumnezeu este semnificativ.

Atat timp cat esti sanatos si gandesti pozitiv...esti impacat cu tine si cu ceea ce se intampla in jurul tau, inveti acea lectie care spune ca viata fara confruntari, dorinte si idealuri nu are sens, fara acestea nu ii gasesti rostul si motivatia de a merge inainte...si sa te superi pe Dumnezeu si sa ai impresia ca cei din jurul tau care nu cred in el sunt mai multi decat cei care cred e doar o optiune personala.

Cei tineri din Romania nu cred in Dumnezeu ?...ei doar lasa acesata impresie...pentru ca nici nu isi pun intrebarea daca sa creada sau nu...pe moment viata lor e plina de tentatii
    ...cluburi, internet-cafe, scoala ca un balci si pe alocuri arene de lupta si teribilism...cu examene de capacitate si de bacalaureat cumparate si mai apoi cu sesiuni trucate...si nu oare cei mari le-au inlesnit, tolerat si admis aceste tentatii si acest fel de a trai...pentru ca unii parinti ar fi avut mai mare bataie de cap daca nu le-ar fi acordat aceste libertati...si chiar si asa daca ii intrebi cei mai multi vor spune ca ei cred in Dumnezeu dar nu au timp sa manifeste acest sentiment, ca vor avea mai tarziu timp de exteriorizare, constienti fiind ca la un moment dat si in Romania va exista un sistem de valori real, ei fiind doar un pic derutati acum.

Cat despre persoanele "de o certa etate" sunt printre ei, dar nu multi, care sa nu creada in Dumnezeu, majoritatea insa cred, ei trecuti fiind prin viata stiu ca poate fi si mai rau...si ca nu Dumnezeu este vinovat ca sunt ceva probleme acum in Romania... ca cei la care este vina sunt cei care ani la rand au uitat de Dumnezeu si de rolul lor acolo unde erau si de datoria lor fata de acest popor.

Cu spiritualitate pana la urma sta fiecare asa cum doreste, indiferent cum i se pare ca opteaza cei din jurul lui, este o optiune personala si a crede ca poti da vina pe Dumnezeu pentru ce le fac oamenii-oamenilor e o judecata ce nu ne poate fi atribuita.

• Member
  • Replici:55

• mihi ...

Mesaj » Dum Oct 03, 2010 9:49 pm

Iti dau perfecta dreptate.Cu toate acestea realitatea este mult mai cruda. Traim in secolul vitezei, al stiintei si parca sa uitat de spiritualitate. Jungla orasului a devenit un loc in care fiecare se ”lupta sa supravietuiasca”. Oamenii sunt prinsi in problemele zilnice si nu mai cauta un ajutor divin. Societatea nuastra (si aicea nu ma refer doar la Romania) trece prin schinbari seminficative. Doar de noi depinde ce drum vom urma.

Asistam la schinbari climatice care ne va afecta viata mai mult decat am crede in prezent. Ce vor spune urmasii nostri de mostenirea pe care le-o lasam? Vor da vina pe Dumnezeu? Nu cred, tot noi suntem vinovati. Pe zi ce trece divinitatea dispare din mintile oamenilor. Nu mai e loc de ea. Putem sune ca credem in Dumnezeu, dar oare cat de profund este ceea ce spunem? Multi spun acest lucru doar din faptul ca asa au invatat sau asa li s-a spus s-au poate ca le-ar fi rusine sa spuna altceva.

Dupa parerea mea sunt prea putini cei care cred cu adevarat; scuzama nu ca cred, stiu cu adevarat de existenta lui Dumnezeu. (Cati preoti sunt cu adevarat devotati ”muncii” pe care o fac? ) Hai sa fim realisti, oricum ar fi religia, spiritualitatea, parca nu-si mai gaseste locul in gandurile oamenilor asa cum se gasea acum...30 de ani. Dupa cum vezi, multi au citit subiectul meu dar numai unul sa gasit sa raspunda. Te-ai intrebat de ce? Si apsenteismul e un raspuns.

Iubiti-va mult!
  • Member
  • Replici:73

• Mesaj » Mar Aug 02, 2011 9:55 am

Cred!
    ''Nihil sine deo''

• New member
  • Replici:4

• Mesaj » Mie Oct 12, 2011 10:17 am

1. Văd că unele persoane se/întreabă dacă cea/celelante cred!.. iar eu mă întreb le ce vă este de folos răspunsul lor ?
    2. Iar alte persoane scriu & spun că DA cred în Dumnezeu fără să explice cum cred.. mă întreb eu oare dvs cum credeţi în Dumnezeu din punctul dvs de vedere ?

ATENŢIE; cei care veţi răspunde la întrebarea nr 2 veţi avea o şansă săi faceţi pe cei ce nu cred să îşi facă şi ei o idee despre Dumnezeu, deci acum e şansa celor înţelepţi săi învăţaţi să creadă dacă doriţi acest lucru.
    Am Noroc şi Succes ..acest gînd.. mă ajută să fiu Optimist în fiecare clipă, încearcă şi tu.., şii te vei convinge!

• Member
  • Replici:34

• Mesaj » Vin Noi 25, 2011 10:00 am

Omul e făcut să creadă în ceva...Dumnezeu sau alţi zei!Asta depinde de fiecare individ unde trăieşte sau unde s-a născut!
  • Member
  • Replici:243

• Mesaj » Lun Mar 26, 2012 6:13 pm

parerea mea e urmatoarea: teoretic dumnezeu exista, pentru ca vrem noi , practic la fel exista , pentru ca credem noi dar nu putem demonstra. Cred in Dumneze, ok...cred...intreberea e...el crede in mine? nu fac blasfemii...odata pe la 14 ani cantam in strana ptr ca sotul profesoarei de religie era preot, si oarecum am fost acaparat in grup, i-mi placea..era frumos. Pe parcursul anilor i-ti schimbi mentalitatea , dar o picatura de credinta ramane dar eu o numesc speranta. La ora actuala sunt indiferent si nu-mi bat capul , evolutionism sau creationism ...Dumnezeu in ziua a 3-a facut pamantul...ok ..dar ma intreb cati dumnezei mai sunt in universul asta...ptr ca soarele e o stea...unde sunt stele se formeaza galaxii si apar planete...putine poate , ca-ci noi nu avem de unde stii au forme de viata....oare cati dumnezei sunt in universul asta...parerea mea e.... traieste-ti viata ..e mai reala decat Dumnezeu si e unica....cred
  • New member
  • Replici:1

• Inapoi la Dragostea de Dumnezeu

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns