Acum este Mar Mai 22, 2012 6:00 pm

Nu dam lucruri cu-mprumut

Discuta despre dragoste in general - subiectul e inepuizabil.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

iubire ...

Mesaj » Dum Iun 19, 2011 11:43 am

Abia se puse Maria pe picioare dupa nasterea micutului Cristian, ca la usa incepu sa bata o vecina de pe ulita, ba cu pricina de a vedea noul venit pe lume, ba sa-i ceara tanti Frusini cate o povata pentru pusul suncilor la afumat, baca ultima gaselnitaveni sa-i ceara cu-mprumut lui Alecu, pompa de umplut carnati!

Maria, care se-nvartea prin bucatarie cu pruncu-n brate, vazu prin crapatura usii cum vecina chicoti spre Alecu cu subanteles cand prinse cu amandoua mainile pompa din tabla emailata, promitandu-i cu lunecus in voce ca i-o aduce inapoi cat de curand.

Alecu, ori ca nu pricepu, ori ca facu pe netotul fiindca nu voia sa priceapa asemenea lucruri, saluta si-nchise usa degraba, sa nu intre frigul la copil, dar Maria simti cum se invarte odaia cu ea de furie mocnita, insa nu rosti o vorba in fata omului ei, ci tacu malc, socotind ce si cum sa faca sa-i vie mai la-ndemana de jumulit fulgii vecinei cu pricina.

A doua zi, impricinata batu din nou la usa, aducand pompa si strigandu-l pe Alecu.

Maria se repezi sa deschida ea si-si propti o mana-n sold, impungand aerul in fata vecinei cu sanii ei mari si pietrosi:

- Da’ ce treaba ai cu el, vecina, ca e ocupat acu’?!? iscodi ea cu glas intepator.

- Iaca, adusei pompa de umplut carnati inapoi si as fi vrut sa-l intreb daca n-are cumva o piatra mai acatarii de ascutit toporisca?

- Pai, vecinica draga, am eu pietre acatarii de n-ai vazut mataluta din ziua-n care te nascusi si ti le-oi zvarli pe toate-n cap daca te mai prind la usa mea, auzisi? De azi inainte nu dam lucruri cu-mprumut la muieri nerusinate! Sa-ti umple omul tau carnatii cu ce-o stii si cu ce-o avea de-acu’ incolo! si nici una, nici doua, Maria insfaca un lemn de soba si-l flutura catre intrusa cu hotarare.

Vecina scapa pompa de carnati in zapada si facu stanga-mprejur cat ai zice peste, repezindu-se spre poarta cu picioarele la spinare. Abia cand se vazu in mijlocul ulitei, in siguranta, raspunse cu scartait in glas:

- Si cui ii trebuie lucruri de la tine, Marie? dar se vedea treaba ca e descumpanita si ca se da dusa cu coada-ntre picioare, asa ca Maria, victorioasa, intra in odaie si-si privi triumfatoare omul, ramas stana de piatra in mijlocul casei, uimit de hotararea nevesti-si, dar si cu un zambet abia mijit in coltul gurii, caci se vedea treaba ca episodul i-a facut negresit placere.

Din camara, se auzi doar rasul infundat al tanti Frusinii

• Site Admin
  • Replici:758

• Inapoi la Despre dragoste