Acum este Mar Mai 22, 2012 6:22 pm

Dragostea in cuplu, dragostea ramane sau dispare ?

Discuta despre dragoste in general - subiectul e inepuizabil.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

Mesaj » Mie Apr 08, 2009 10:36 am

Putem vorbi de dragoste in cuplu timp de 1 an, doi ani, 30 ani, 50 de ani ? Credezi ca dragostea adevarata si pasiunea dispar dupa primii doi ani de viata impreuna ? Se instaleaza apoi obisnuinta si obligatiile ? Sau poate dragostea dainui o viaia intreaga ?
Agentie Matrimoniala - Relatii serioase intre femei si barbati, casatorie in Romania sau in strainatate.
Iubire ? = ? Forum Dragoste

• Site Admin
  • Replici:251

• felixx ...

Mesaj » Mie Apr 08, 2009 8:42 pm

Cred ca daca avem puterea sa pastram ceva din noi (acel ceva care a fost inaintea casatoriei), ramane pasiune...totul este sa nu ajungi ca o carte "citita" de prea multe ori....sa sti sa pastrezi macar 1% din mister :P
  • Member
  • Replici:102

• Mesaj » Dum Apr 12, 2009 6:38 pm

Nu dispare dar cu timpul se transfonma in vis :lol: :D
  • Member
  • Replici:27

• leda ...

Mesaj » Sam Apr 16, 2011 4:41 pm

Dragostea in cuplu se transforma pe parcursul casniciei...Depinde de parteneri in ce anume!

Din pacate adultii sunt fiinte comode, adopta conventionalul cand acesta le face viata mai usoara. In marea majoritate a cazurilor, dragostea dispare si este inlocuita cu "rutine", "conveniente" si "neglijente": impartim sarcinile in gospodarie, facem cumparaturi si curatenie impreuna, facem sex (si nu dragoste) de x ori pe saptamana sau luna, iesim in oras sau mergem la nunti/botezuri numai cu sotul/sotia, ne apostrofam partenerul sau ne certam in public, neglijam tinuta vestimentara cand stam acasa (hainele vechi le putem purta prin casa!)... Exemplele pot continua! De regula, aceasta "stare de fapt" este evidenta, "se citeste pe cuplu" asa cum citesti nefericirea sau amaraciunea pe chipul unui om.

Exista insa si cupluri "colorate", "vii"... In aceste cupluri dragostea a ramas "in viata", pe parcursul anilor "imbracand" insa forme diferite, de la pasiune "nebunateca" la tandrete plina de intelegere. E o placere sa vezi pe strada astfel de perechi, care au imbatranit frumos impreuna! E o binecuvantare sa cunosti sau sa ai in preajma oameni in care dragostea nu a murit/nu a fost inlocuita cu cele mai sus enumerate. Imi amintesc de doi fosti profesori pe care i-am avut, sot si sotie, se tineau de mana cand mergeau pe strada; apoi imi amintesc de un cuplu ce mi-au fost colegi de servici: in fiecare dimineata veneau impreuna, de fiecare data sotia era "la bratul" sotului...

Nu exista o "reteta" pentru cum sa pastrezi dragostea vie intr-o casnicie, fiecare cuplu "gateste (daca vrea!) dupa propria reteta".
  • Member
  • Replici:25

• Mesaj » Lun Apr 18, 2011 5:50 pm

nu dispare dar se transforma in mila,compasiune,regrete
  • New member
  • Replici:1

• Mesaj » Joi Feb 16, 2012 7:12 pm

Dragostea, in timp...se transforma! E dureros cand se transforma in mila...
    Firesc ar fi sa mearga catre respect, cunoastere, intimitatea pe care doar anii impreuna o pot aduce.Dar...
    Iulia
  • Member
  • Replici:74

• Mesaj » Lun Mar 26, 2012 5:18 pm

Nu cred că se transforma în milă sau compasiune, devine mai profundă, iar când ajungi la vârsta a treia cei doi devin un întreg, fiind "lipiţi" de sentimentele şi trăirile de peste ani.
  • Member
  • Replici:241

• Mesaj » Mar Mar 27, 2012 12:20 pm

Asta-i un vis , Cosmina. Asa ne-am dori evolutia unei relatii dar rar se intampla. Sigur, putem visa...
    Iulia
  • Member

• Mesaj » Vin Mar 30, 2012 3:01 pm

este bine şi sănătos...pentru sufletul nostru...să visăm la o iubire împlinită şi împărtăşită! Sper că acest vis al meu să nu se spulbere niciodată.
  • Member
  • Replici:241

• Mesaj » Joi Apr 05, 2012 8:19 pm

Oamenii care imbatranesc in cuplu, inteleg inainte de toate, ce este respectul.
    Bafta, Cosmina, sa imbatraniti frumos!
    Iulia
  • Member

• Urmatorul

Inapoi la Despre dragoste

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns