Acum este Mie Mai 23, 2012 5:37 pm

Inteligenta sexuala

Discuta despre dragoste in general - subiectul e inepuizabil.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

iubire ...

Mesaj » Dum Iun 19, 2011 11:43 am

Toti spunem ca viata sexuala este o componenta importanta a vietii noastre, totusi foarte putini dintre noi pot afirma ca au o viata sexuala implinita. De ce? In cultura noastra, exista cateva prejudecati legate de acest aspect, cum ar fi: barbatii gandesc cupantalonii, pentru o femeie maritata sexul este o datorie, sexul este pentru procreere etc. Este foarte greu sa depasim aceste bariere, dar trebuie sa o facem. Pentru asta avem nevoie de curaj si sinceritate fata de sine.

Prejudecatile ridicate la nivel de norma sociala nu sunt singurul impediment in atingerea unei vieti sexuale depline. Cunoasterea in adevaratul sens al cuvantului este o alta "arma" eficienta. Oamenii de stiinta incearca sa explice esecurile noastre la acest “capitol, dau solutii si idei concretizate in teorii, concepte, modele, testetoate prea putin intelese de oamenii de rand. Un astfel de concept este “inteligenta sexuala. Nu exte singurul, exista o intreaga literatura de specialitate pe tema sexualitatii. Important este sa cunoastem cat mai mult, iar din noianul de cunostinte sa luam ce credem ca ne este de folos.

In cartea lor (foarte probabil netradusa in limba romana), aparuta la inceputul anilor 2000, “Inteligenta sexuala: “Cresteti IQ-ul vostru sexual si obtineti exact ceea ce doriti in pat (traducere proprie!), Dr. Sheree Conrad si Dr. Michael Milburn definesc inteligenta sexuala si individul inteligent sexual: “Inteligenta sexuala este un set de aptitudini care pot fi masurate si cuantificate, si care ajuta oamenii sa aiba o viata sexuala cu adevarat satisfacatoare Cu cat un individ este mai inteligent sexual, cu atat are sanse mai multe de a se bucura de satisfactie sexuala si probabilitate mai mica de a intampina disfunctii sexuale.

Autorii afirma in cartea lor ca oamenii inteligenti sexual poseda:

Cunostinte stiintifice (anume informatii corecte legate de sexualitate) teoretice pe care le pot traduce in practica.

Constientizarea eu-lui sexual interior; mai exact isi cunosc si accepta dorintele si impulsurile, atat cele pozitive, cat si cele destructive.

Abilitatea de a-si crea usor relatii cu sexul opus, precum si abilitatea de a simti partenerul (numita stiintific empatie sexuala)

Pe romaneste spus, a fi inteligent sexual inseamna a sti exact ce este sexul, a te cunoaste pe tine insuti cu cele bune si cele rele deopotriva si a sti sa atragi sexul opus. Daca ar fi sa dau exemple cum am inteles eu acest concept, primele ar fi barbatii macho si femeile dive. Imi ramane totusi un semn de intrebare: oamenii de stiinta spun ca inteligenta sexuala se poate invata. Oare nu trebuie mai inainte de toate un pic de talent, adica sa te nasti cu inteligenta sexuala, apoi sa o dezvolti? Cu siguranta, acest aspect al inteligentelor este un subiect este controversat.

Am adus in discutie doar doua din motivele care cred ca ne stau in cale in atingerea unei vieti sexuale satisfacatoare: prejudecatile si cunoasterea. Cu siguranta exista si altele. Fiecare persoana are puncte de vedere proprii. Un lucru este cert insa: cu cat cunoasterea este mai mare, cu atat scade nivelul prejudecatilor.

Sursa:  sexualintelligence  . Com

• Site Admin
  • Replici:758

• Inapoi la Despre dragoste

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns