Te iubesc, te ador

Locul in care poti publica poeziile tale de dragoste, articolele de iubire si cere parerea altora despre ele.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

iubire ...

Mesaj » Mie Apr 28, 2010 1:59 pm

Ce frumos suna : / te iubesc / Ne place sa auzim si ne place sa rostim. Spunem oare cu prea multa usurinta aceasta declaratie de dragoste ? Unele femei si unele barbati recunosc ca rostesc prea repede acel : Te iubesc , formula magica, care schimba totul in relatia de iubire.

Dragostea se invarte in jurul acestui cuvant magic. A declara iubire cuiva este un gest de sublima atasare fata de partenerul din relatia de dragoste. Iubirea marturisita cuiva aduce armonie in acea relatie.

Altii considera ca atat femeie cat si barbatul ar trebui sa zica mai des : te iubesc. Lipsa unor declaratii de dragoste duce deseori la despartire. Asadar nu ezita s aspui iubitului sau iubitei tale ori de cate ori ai ocazia un sincer te iubesc.

Iubirea este opusul urii. Cand iubim, suntem lai veseli si mai bun cu cei de langa noi. Pe scurt, iubirea consta in dorinta sincera de a oferi ceea ce este al tau persoanei iubite si de a simti fericirea ei ca si cum ar fi fericirea ta.

• Site Admin
  • Replici:758

• roxy ...

Mesaj » Mie Mai 12, 2010 10:06 pm

poate ca o sa fiu criticata in urma a ceea ce voi scrie in urmatoarele randuri. dar gasesc foarte important ceea ce voi scrie si sper ca o sa deschida ochii cator mai multe persoane. trebuie sa invatam sa respectam iubirea si acel "te iubesc", pentru ca prea multe persoane spun te iubesc fara sa simt nimic pentru cae/cel de langa ea/el.... sper sa aud cat mai multe pareri in urma a ceea ce voi spune in continuare. eu am fost foarte dezamagita acum cateva zile din cauza asta. un baiat cu care am schimbat cateva cuvinte pe mess, si asta se intampla destul de rar, mi-a spus la un moment dat ca ma iubeste, dar oare ma iubea? cum poti sa iubesti un om fara sa-l cunosti? fara sa sti nimic despre el, ci doar ceea ce iti imaginezi ca sti? nici macar nu ne-am vazut fata in fata, am fost foarte dezamagit si am facu aceasta pledoarie pentru sufletele ranite, dar mai ales pentru cei care ranesc cu nonsalanta. ma intreb cate persoane sunt deacord cu ceea ce am scris?

Ce inseamna "te iubesc"? ce reprezinta aceste cuvinte?
    Ma intreb cum poate o finta umana, care se intampla sa creada dsespre ea insasi ca este rationala, sa foloseasca asa de usor aceste cuvinte, odata pline de inteles, dar care prin aceasta simpla folosire sa le desacralizeze sa le goleasca de acea noblete a intelesului ce reprezenta comuniunea a doua suflete, legate de aceleasi trairi, sentimente dobandite in timp si prin eforturi pe care superficialitatea copiilor si a oamenilor fara pic de scrupule care folosesc acest "te iubesc" doar in goana lor pentru a obtine placerea trupeasca, ramanand la nesfarsit incomplete, numai ele nu pot intelege?
    Ore cand au inceput aceste cuvinte sa-si piarda intelesul si nobletea trairilor pure, sincere, reale devenind niste simple cuvinte aruncate in vant de gura asa ziselor creaturi rationale? Cand a transformat aceasta ratiune, omul, intr-o piatra erodata usor de timp, ploi, caldura si frig care lupa neincetat pentru tot ceea ce este material, pentru a lasa sufletul cat mai gol, mai sarac, mai insetat de adevartul inteles al iubirii?
    Cat mai trebuie sa ranim cu aceste cuvinte, odata calde, acum reci, sufletele ramase pure, care inca mai indraznesc sa spere ca un simplu "te iubesc" va purta cu el sufletul, sentimentele, dorintele cele mai sincere, mai nobile si mai reale decat tot ceea ce este mai palpabil si mai real pe acest pamnat, din ce in mai singur si mai stirbit de rautatea si nepasarea acestor finite pe care le adaposteste si le hraneste, pe care inca mai spera ca le vor auzi si imbratisa?
    E in zadar sa incerc a intelege acest lucru, aparent, atat de simplu si fara importanta, cand totul in jurul meu pare, doar pare, ca merge mai departe si evolueaza, transformandu-se intr-o floare dintre cele mai frumoase. E in zadar caci oamnii au inceput sa inchida ochii uitand sa-si mai hraneasca inimile si spiritul cu mult timp in urma, lasand loc superficialitatii asa ziselor trairi si emotii, replici incomplete ale originalelor, replici din ce in ce mai mai false si mai hidoase. E dureros sa vezi cum tinerele "domnite" sau transformat din flori proaspete, elegante, incantatoare in buruieni din ce in ce mai respingatoare, iar "domnii", tinerii "domni" le-au urmant indeaproape transformand acel frumos spectacol intr-o comedie a ororilor. E dureros sa vezi, sa asisti in fiecare zi la falsa pledoarie de dragoste marturisita cu zmbetul pe buze la nici un ceas dupa ce o "domnita" si un "domn" si-au intalinit privirile pentru prima data sau poate ca nici nu s-au vazut ci doar si-au "scris numai cateva randuri" din cand in cand in false scrisori parfumate.
    Sufletul meu a varsat o lacrima, numai una, pentru acest "te iubesc" pe care l-a asteptat mereu, dar care s-a lasat, tot mereu, asteptat si care doare mai mult decat un "te urasc", spus poate din gresala, fara intentie, doare mai mult, mult mai mult atunci cand stii ca totul s-a intamplat atat de repede, numai dupa cateva cuvinte schimbate, poate din gresala, poate din plictisesala, fara a acunoaste persoana pe care se intampla sa o "iubesti". Nimic nu este mai dureros cand aceste cuvinte sunt spuse daor pentru ca ai acea impresie falsa ca tu cunosti acea personana si stii cum este, desi nu ai vazut niciodata manifestand vreo emotie, vreo traire, fara sa fi zarit nici macar cea mai mica reactie la tot ce inseamna fericire, dezamagire, durere ci tot ce a vazut este doar "o coala alba de hartie" pe care te-a inchipuit din litere si cuvinte, asemeni unui creator, conturandu-ti chipul din iluzii si fantasme ieftine, inzestrandu-te cu personalitatea unei simple impresii.
    Acest simplu "te iubesc", a fost deajuns ca sa zdruncine ce a mai ramas din speranta cu greu animata si tinută vie printr-un efort, dureros de anvoios, care acum nu mai inseamna nimic, nu mai este nimic, care scoate la iveala fara sa vrea superficialitatea sentimentelor oamneilor din aceasta societate, aceasta era, aceste timp prezent, care nu va fi niciodata viitor caci viitorul inseamna a evolua nu a involua la simplele necesitati trupesti, ci inseamna a harani inima si sufletul cu caldura, sinceritate, cu sentimente si trairi reale nu iluzii si cuvinte spuse de dragul de a spune, de a grai, de a vorbi, nu...
    Totusi... ce este acest "te iubesc"? ce reprezinta aceste cuvinte?
  • New member
  • Replici:1

• Inapoi la Poezii, mesaje, declaratii de dragoste

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns