|
|
Acum este Mie Mai 23, 2012 5:45 pm
Discuta despre dragoste in general - subiectul e inepuizabil.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.
» Mie Mai 26, 2010 4:35 pm
In dragoste, fiecare barbat, fiecare femeie cauta de preferinta ceea ce are deja in el, fara sa constientizeze ca isi cauta si urmareste umbra sa. Un proverb arab spune ca frumusetea sta in ochii privitorului. Indragostirea este un proces rapid, automat. Toti avem un ideal de femeie, un ideal de barbat, inca din copilarie. Cand o femeie, respectiv un barbat prezinta cateva din criteriile majore ale idealulului din mintea noastra, avem de a face cu dragoste la prima vedere. (Vezi Andre Moreau, Amour et sexualite / Dragoste si Sexualitate, Vol. 1, pag.25).
Psihologul Andre Moreau din Belgia crede ca atunci cand ne indragostim la prima vedere, "realitatea"persoanei de care ne indragostim nu este altceva decat un montaj intre acea persoana asa cum este ea si proiectiile femeii ideale, care le avem in mintea noastra. Dragostea la prima vedere nu este doar o iluzia care dispare atunci cand ne apropiem de ea. Aceasta contine o valoare importanta pe care se poate construi o frumoasa relatie de dragoste. Se naste astfel in noi o dorinta puternica de a-l intalni pe celalalt, asa cum este el, abandonand progresiv idealul montat piesa cu piesa din mintea noastra.
Tu crezi in dragoste la prima vedere sau crezi ca dragostea se construieste in timp ? Iata ce ne-au raspuns pana acum persoanele pe care le-am intrebat :
* Exista si dragoste la prima vedere, la prima intalnire insa de foarte multe ori faptul ca placi foarte mult pe cineva este confundat cu aceasta dragoste.
* Dragoste la prima vedere? hmm....exista..am simtit si eu...de cateva ori...dar nu intotdeauna tine mult....are legatura si cu sexualitatea..daca iti place de o persoana si te simti atras(a) de ea/el, simti ca plutesti....
* Da.Chiar iubesc , de patru ani,dar aceasta iubire a fost sortita pieirii. Asa ca astept o iubire matura, de durata vesnica si impartasista.
* Hmmm, exista, am avut si eu parte de asa ceva pe la 11 ani. A fost minunat, frumos ca treaba era reciproca:D iubire mare si inocenta a fost. N-o sa uit niciodata cand am zis pt prima oara te iubesc eram taur-taur.
* Nu exista asa ceva. Nu e vorba de dragoste ceea ce simti cand vezi o persoana care-ti place,e doar un impuls al inimii,trimis catre creier.Daca esti rational nu vei cadea in aceasta capcana deoarece trebuie sa analizezi cu atentie persoana respectiva,sa o cunosti cat mai mult si apoi sa zici intr-adevar ca esti indragostit.Astfel,eu zic ca e vorba de o atractie ce o simti la vederea unei persoane care se apropie f mult de tiparul pe care-l ai conturat dar. Mare atentie. Pericol de eletrocutare.
* Clau, tu in mare parte ai dreptate, em am specificat ca am avut parte de dragostea asta la prima vedere la 11 ani deci ce stiam noi atunci de relatie, de sacrificii, certuri, etc . Insa sunt si persoane care vor sa se afunde in dragoste, in sentimentul iubirii, din cauza ca au suferit sau au fost singuri pentru o perioada mai mare de timp, si in felul asta rationalitatea o ia la vale un pic, nu le mai pasa asa mult, nu mai sunt atat de atenti. Cel mai bine e sa nu te arunci in fata din prima. deloc. daca iti place f mult, incearca sa n-o iei razna:) ( acum vorbesc in general).
* La mine chiar a fost dragoste la prima vedere. A fost super. In aceiasi zi, m-a cerut de nevasta. .... No bine ca vorbisem 3 zile inainte pe Internet, apoi el a venit in Romania la Targosviste. Doua saptamani dupa, am plecat impreuna in Belgia unde am si ramas. Casatoria dupa cum stiti va fi pe 25 iulie 2009.
* Ma bucur pentru tine:) casa de piatra! Se pare ca nu toti au norocul asta:) plus ca nu multi mai cred in iubire sau in dumnezeu in ziua de azi.
* Normal orice te poate surprinde placut si atragator , adica mai bine spus daca este pe gustul tau si mai si este impartasit la fel si de cealalta persoana orice se poate intimpla.Clipa,secunda traita intens aduce mai mult decit o viata intreaga.
* DA CRED CONTEAZA FOARTE MULT CAND DOI SE PLAC CHIAR DE LA PRIMA INTALNIRE DECI UN PAS INAINTE DAR CAND DAI UN ANUNT MATRIMONIAL SI UNA SCRII SI ALTA APARE PARCA NU A STIUT SA CITEASCA SI ITI MAI ESTE SI OARECUM SA-I SPUI IN FATA.
* ESTE GREU CAND ASTEPTI PERSOANA POTRIVITA SI EA NU MAI APARE CHIAR DACA TE MAI ADAPTEZI. Am crezut odata,mai in tinerete.Acum nu mai cred in asa ceva.Alte timpuri si alte moravuri.
* Dragoste la prima vedere? Doar adolescentii cred in asa ceva .nu exista ci doar atractie la prima vedere cel putin asa cred eu
* E prea trista viata ca sa nu crezi în poibilitatea unei relatii de scces în urma unei simple priviri... rationalitatea ne va dicta însa opusul... concluzia: mai trebuie sa ne lesam duşi de val şi poate dam şi de ceva bun şi frumos...
* Iubirea este ca si o floare cu miros deosebit de frumos. Ea naste multe sperante intre o femeie si un barbat. Iubirea este un gand care inima iti paste. Iubirea este o piatra, un zid de ne trecut de care te izbesti De cand tu te-ai nascut. Iubirea iti da aripi Sa te inalti la cer. Tot iubirea iti da si ziua in care sa disperi! Iubirea iti da viata, Iubirea te omoara, Tot ea iti ia speranta si main…
* Nu stiu,poate exista..am auzit despre asa ceva,insa inca nu am avut placerea de a trece prin asa ceva.
* Asa este, cum a zis cineva mai jos, dak placi pe cineva foarte mult se confunda cu dragoste la prima vedere dar se poate intampla si sa te indragostesti de cineva imediat ce-l vezi.
* Cred ca amandoua sant valabile,poti sa te indragostesti intr-o clipa si poti sa te indragostesti si treptat.
-
» Mar Iun 08, 2010 9:08 pm
Sigur ca exista si iubire la prima vedere, dar este intotdeauna bine sa mai aruncam si o a doua privire. O melodie spune “dragoste la prima vedere, vorba veche de mii de ani; iubire ce li se intampla celor mici si celor mari”. Aceste versuri au cuprins in cateva cuvinte un mare adevar. Cu totii putem fi cuprinsi de febra dragostei, fara sa ne dam seama, deoarece ea nu intreaba, ci vine nepoftita de multe ori.
Cel mai suprinzator este atunci cand ne indragostim din prima clipa in care vedem pe cineva, cand ne intrebam: “Unde te-ai ascuns pana acum?”. Insa aceasta flacara nu este intotdeauna pozitiva, constructiva. Iubirea la prima vedere a facut multe ravagii de-a lungul timpului si a rupt in bucatele multe inimi. S-ar putea intreba unii : cum este posibil asa ceva ?
Ei bine, dragostea la prima vedere este mult mai superficiala decat o iubire ce se dezvolta pe parcursul timpului. Intre cele doua exista o diferenta foarte mare: dragostea la prima vedere nu vede adevarata valoare a unei persoane, iubeste doar ce bate la ochi, in general fizicul persoanei. O iubire cultivata in mai mult timp, apreciaza personalitatea, interiorul persoanei, vede frumusetea sufletului sau, dragostea aceasta se cladeste pe alte sentimente cum ar fi respectul, aprecierea... este evident ca o astfel de iubire va rezista mai mult in timp, va creste si se va intari.
Rareori putem spune acelasi lucru despre dragostea la prima vedere: chiar daca aparent aceea persoana este intruchiparea idealului, cu timpul vom observa ca nu ne potrivim deloc, ca suntem doua personalitati mult prea diferite pentru a fi compatibile.
Din acest motiv este de maxima importanta sa nu ne lasam indusi in eroare de “dragostea la prima vedere”, ci sa privim mai profund pentru a fi siguri de sentimentele noastre. Sa suferi din iubire este un chin...
-
Vizitator
» Mar Iun 08, 2010 9:13 pm
Povestea de iubire a mea incepe cam asa. Nu sunt in floarea varstei si sunt si maritata actualmente dar ceva cu ceva vreme in urma am avut o mare deceptie in viata si pot spune ca indur si acum...nici macar eu nu stiu dupa ce. Munceam la o sala de net, cand am intrat la schimbul meu am vazut un baiat de o frumusete iesita din comun, parca era un inger.
Dar era pentru mine prea tanar.. dar m-am emotionat pe loc. Am incercat sa vad nickul pe care il foloseste si l-am agatat pe mirc, fara sa ii spun ca sunt in aceeasi camera cu el.
Atat am vorbit despre iubire ca-l facusem sa se indragosteasca de mine, dar nu fizic, ci dupa cuvintele pe care i le spuneam. Dar cum neadevarul are picioare scurte m-a apelat cineva pe mobil si am iesit sa pot vb. In clipa aceea si lui i se termina timpul si a venit la mine la calculator sa-i mai prelungesc timpul. Si cum fereastra unde vorbeam eu cu el ramase deschise isi daduse seama cu cine a vorbit. I-am vazut pe fata lui surprinderea.
I-am mai prelungit timpul, nu stiam pe unde sa ma ascund de rusine, dar el mi-a spus zambind sa continuam. Am ramas complet mirata... stia cine sunt si totusi vroia sa mai discutam. Pe o parte eram bucuroasa, pe alta ma simteam aiurea, parca ma prinsese furand. Am vorbit in continuare, mult despre dragoste, despre povestile de iubire din filme.
Seara, m-a condus acasa. Mi-a cerut sa facem dragoste si cu toate ca eram indragostita nebuneste de el am avut puterea sa-l dau afara. Va inchipuiti ca am inceput sa ma simt ca o tolomaca. O saptamana am suferit, nu stiam nimic de el. Nu stiam nici numarul de telefon, nici adresa lui. Am inceput sa incerc sa dau de el intrebandu-i pe cei care veneau la sala , dar nu stia nimeni cine e.
La doua saptamani mergeam la munca si in fata mea apare el. M-a imbratisat si mi-a zis ca nu poate trai fara mine, ca ma iubeste, ca doreste sa descoperim dragostea, ca vrea sa-mi ofere o poveste de iubire ca-n filme. Impotriva mea el m-a sarutat. Eram socata, dar in acelasi timp atat de bucuroasa ca inima simteam ca imi explodeaza.
-
Vizitator
» Lun Iul 26, 2010 10:20 am
dragoste la prima vedere?probabil este cea mai frmoasa dar in acelasi timp si cea mai riscanta pentru ca nu cunosti nimic despre persoana de care te indragostesti.De fapt acesta este si farmecul.Sa iubesti un necunoscut,sa iubesti doar felul in care celalalt arata fara sa stii cum este pe dinauntru.Cred in dragoste la prima vedere desi nu mi s-a intamplat sa o intalnesc!
-
» Vin Noi 25, 2011 9:27 am
Cred că este o atracţie la prima vedere...nu iubire! Iubirea se construieşte în timp...şi trebuie să şti să întreţi ce ai construit!
-
Inapoi la Despre dragoste
-
- Mai crede cineva in dragoste la prima vedere?
de djtyno1 » Vin Dec 23, 2011 5:05 pm
- 3 Replici
- 66 Vizite
- Ultimul raspuns de cosmina29
 Mar Mar 13, 2012 9:56 pm
Despre dragoste
-
- De la dragoste la prima vedere la relatia de dragoste
de iubire » Vin Iun 18, 2010 10:28 pm
- 2 Replici
- 277 Vizite
- Ultimul raspuns de o_ea_si_atat