|
|
Acum este Mie Mai 23, 2012 5:49 pm
Discuta despre dragoste in general - subiectul e inepuizabil.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.
Vizitator
» Mar Iun 08, 2010 7:12 pm
Iubirea este o batalie, dragostea este un razboi. Au existat multe razboaie pe parcursul timpului, multe batalii duse intre popoare, lupte duse pentru suprematie, razboaie, in care au fost obligati tineri sa isi sacrifice viata. Acestea au lasat o amprenta adanca in fiecare.
Se spune ca o persoana care a trecut de un razboi este mult mai matura decat ceilalti, tot ce a vazut a obligat-o sa se maturizeze, a ajuns sa vada lucrurile altfel, sa priveasca viata cu alti. ochi. Razboiul nu tine cont de varsta. Dragostea te maturizeaza, indiferent in ce perioada a vietii te-ai afla. Unii cunosc dragostea destul de tarziu.
Acelasi lucru poate fi spus si despre dragoste. Iubirea este o lupta continua, o batalie din care avem multe de invatat, un razboi in care cicatricile raman pentru eternitate. Cine iubeste cel putin o data in viata poate fi mai castigat decat un om care nu a cunoscut dragostea niciodata. Daca ai simtit iubire o data, poti spune ca ai trecut prin viata, si asat pentru ca dragostea te face sa privesti viata cu alti ochi, sa pretuiesti ceea ce ai si sa te bucuri de tot ceea ce primesti, sa vezi totul prin prisma dragostei.
Batalia dragostei te face mai puternic, dar in acelasi timp te invata sa vezi cand e mai bine sa cedezi. In razboiul dragostei nu exista invinsi si invingatori: cu totii invingem deoarece castigam o experienta unica, invatam, ne formam, ne maturizam. Doar trecand prin aceasta experienta vom reusi sa ne definim pe noi ca oameni, pe noi ca indivizi.
Iubirea lasa o amprenta pe fiecare dintre noi, o amprenta pe care oricine o va vedea ca am trecut prin razboiul dragostei, ca am trecut de stadiul de om simplu si acum suntem oameni cu sentimente adevarate, oameni care pretuiesc viata si a iubesc asa cum este. Si toate acestea se datoreaza unui isngur lucru: am iubit o data, cel putin o data si aceea iubire ne-a schimbat pentru vecie.
-
» Mar Iun 08, 2010 10:56 pm
Iubirea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta. Doua suflete pierdute in haosul lumii, se gasesc si devin unul. Ele alcatuiesc un tot unitar, se completeaza si astfel ajung la implinire. Toate acestea ne duc la o singura solutie: au gasit dragostea adevarata.
Nimeni nu poate vorbi despre iubire pana nu a simtit-o personal. Asta pentru ca atunci cand iubesti, te schimbi, nu mai esti doar “Tu”, ci sunteti “voi”, sunteti doi dar totusi unul. Astfel ajungeti sa impartiti tot, sa va insusiti anumite trasaturi unul de la celalalt, sa ganditi si sa simtii la fel. Atunci cand partenerul este trist, si tu esti trist, cand exalta de bucurie, simti la fel ca si el, cand inima ii tresalta de dragoste, si a ta va reactiona la fel.
Si toate acestea doar pentru ca inimile vi s-au unit si sunt legate cu firul invizibil al dragostei adevarate. Cand exista o astfel de iubire in relatia noastra, ne dorim sa impartim tot ce avem si cel de langa noi, doar altfel nu i-am fi oferit inima noastra. Astfel i-am dat cel mai pretios lucru: i-am incredintat viata noastra, dragostea adevarata pe care o simtim o data in viata, dragostea care n-a facut sa vedem totul mai frumos.
Odata ce i-am oferit acest cadou, tot ce avem ne apartine si cu toate acestea simtim ca nu am daruit suficient, am vrea sa dam cat mai mult, sa dam totul pentru aceea persoana, deoarece simtim ca si noi primim tot ce si-ar putea dori un om. O iubire adevarata ne aduce o fericire de nedescris in suflet, o fericire dubla, deoarace prin iubire s-au insumat sentimentele noastre cu cele ale persoanei iubite.
-
Vizitator
» Vin Oct 29, 2010 6:31 pm
Am citit azi un articol in care scria ca cel e iubeste e cel mai fericit om din univers. Iubirea e cel mai frumos sentiment care te transforma si te face sa te simti ca zbori ca nu mai exista nimic rau in jurul tau. Dragostea este intre doi oameni, e practic o relatie, ceva inaltator. Omeni care se asculta simt adevarata dragoste, sentimentele de iubire care se revarsa catre ei. Din pacate viata nu ne ofera multe astfel de momente dar intotdeauna asteptarea merita.
Fiecare relatie este diferita de cealalta si meria suferinta si asteptarea.
-
Inapoi la Despre dragoste
-
- Ce este iubirea ? Ce este obsesia ?
de babyisabela » Joi Mai 20, 2010 10:52 pm
- 3 Replici
- 721 Vizite
- Ultimul raspuns de doinitza
 Mie Iun 16, 2010 10:01 am
Despre dragoste
-
- Dragostea din liceu, iubirea din facultate