Acum este Mie Mai 23, 2012 6:26 pm

Mergi la biserica?

Despre dragostea fata de Dumnezeu, aspecte filosofice, morale si spirituale ale dragostei.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

iuby33 ...

Mesaj » Mie Iul 07, 2010 7:18 pm

Mergi la biserica sau te rogi acasa? Dumnezeu este pretutindeni. Asa se vorbeste. Si atunci mergem la biserica ... de ce? Sa ne etalam hainele "bune", de sarbatoare?
Mai nou, preotul se pare ca este si un sfetnic bun. Adica mergi la el si discuti diferite probleme care te apasa. Ca la psiholog, sa zicem.
Tu mergi la biserica? De ce?
Iubiti-va mult :)
  • Member
  • Replici:57

• Vizitator

Mesaj » Dum Iul 11, 2010 1:11 pm

Recunosc ca in ultimul timp nu am mai mers la biserica. Nu as putea spune ca din cauza lipsei de timp ci datorita faptului ca sunt casatorita de putin timp si .... aloc mai mult timp sotului in zilele de duminica sau sarabatori. Insa pe Dumnezeu il port pretutindeni cu mine, iar o rugaciune spusa in momente de restriste imi ridica moralul si ma apropie de Dumnezeu.

Mesaj » Lun Iul 19, 2010 5:04 pm

Nu, nu merg la biserica pentru ca, mai ales in comunitatile mici, mersul la biserica e motiv de barfa asupra garderobei sau vietii uneia sau alteia...daca am nevoie de ajutor din partea divinitatii prefer sa il cer in intimitatea casei mele, fara sa ma dau in spectacol
  • Member
  • Replici:62

• Mesaj » Vin Iul 30, 2010 5:45 pm

Interesanta intrebare :Mergi la biserica? este nevoie in primul rand sa ne ducem la biserica pentru a intelege Sfanta Scriptura; ceea ce DUMNEZEU vrea sa ne vorbeasca si noi ca fiind si credinciosi sa luam bine seama si in al2 lea rand pt a -I aduce cinste ,lauda,inchinaciune lui DUMNEZEU.
  • New member
  • Replici:7

• Vizitator

Mesaj » Mie Aug 11, 2010 7:08 pm

poti sa te rogi si fara sa mergi la biserica,dar ca sa raspund la intrebare,merg si la biserica. de exemplu odata pe saptamana vine o prietena la mn si vb despre d-zeu,citim din biblie,ne rugam. si tot odata pe saptamana ma duc la bunica mea unde fac acelasi lucru. sa crezi in dumnezeu nu inseamna sa mergi duminica de duminica la biserica si la ore de biblie.

mystep ...

Mesaj » Sam Aug 14, 2010 7:40 pm

Merg la biserica, in general, duminica. Pasesc in lacasului Domnului cu bucurie. Cred in El! In puterea Lui nemarginita. Am avut nevoie de ajutorul Lui si nu m-a lasat niciodata la greu. Am avut parte de minuni care m-au uluit.

Cu siguranta, n-as renunta la credinta. Ma simt puternica, in siguranta, gandindu-ma la El, la puterea care o are asupra noastra. Rugaciunea este o forma de comunicare cu divinul, cu Dumnezeu care pe mine ma intareste, imi da putere. Doar gandindu-ma la frumoasa planeta albastra numita Pamant, realizez cat de minunata este creatia Lui, cat de perfecta. Cine sa realizeze o asemea minunatie?! Cu siguranta o putere nemarginita cu numele de Dumnezeu.

Cum as putea sa nu cred, sa nu merg in lacasul Domnului, cand totul este atat de credibil, de palpabil.
    Simona
  • Member
  • Replici:94

• Vizitator

Mesaj » Mie Sep 01, 2010 6:48 pm

Nu, nu ma duc la biserica. Si unul din motivele mele este faptul ca, asa cum a mai spus cineva inaintea mea, la biserica oamenii te judeca, in loc sa isi vada de rugaciunile si credinta lor. Mi se pare ca Lacasul Domnului, asa cum ii spuneti, nu este ceea ce ar trebui sa fie.

Mi se par suficiente rugaciunile spuse din suflet in intimitatea casei mele si faptul ca am credinta cu adevarat si citesc din Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia.

Si apropo de faptul ca oamenii te judeca atunci cand pasesti in biserica sau ca unul se roaga mai cu patos decat altul sa fie vazut de ceilalti cat de bun credincios e, va sugerez sa cautati in Biblie, in Noul Testament, la Matei cap. 6, versetele de la 1 la 6. Imi place sa citesc ceea ce vrea Dumnezeu de la noi direct de la sursa. Veti vedea ca informatia din biserica e usor deformata.

Mesaj » Lun Sep 06, 2010 7:00 pm

Biserica...preotul...religia...credinta, fiecare ne-am format o opinie proprie despre acestea si in acest sens fara a incerca sa expun aici ce reprezinta fiecar voi continua spunand ca impotanta este credinta personala, acea traire adevarata neimpusa de nimeni si neafisata in mod gratuit doar ca o imagine care da bine.

Daca vei considera ca in biserica gasesti locul unde te simti bine si mergi cu sufletul deschis, fara a te interesa absolut nimic din ceea ce fac cei din jurul tau, este bine sa mergi si sa te simti astfel mai aproape de Dumnezeu, fie chiar si numai pentru cateva ore si in mod sigur iti va fi bine apoi, te poti simti mai linistit si impacat cu tot ce este pamantesc, specific celor multi si de multe ori de neanteles.

Stim bine ca exista si persoane care fac doar parada, plecaciuni teatrale, privind imediat in jur sa vada cat de bine au fost perceputi, ofrande ostentative pentru a se compara cu cei mai putin dornici doar de imagine...si sincer decat asa poate e suficient sa te rogi in felul tau si dupa puterea sufletului tau...astfel de rugaciuni fiind mult mai adevarate...credinta reala este cea care izvoraste din suflet si nu simte nevoia sa fie trambitata undeva anume si nici nu poate fi acea credinta facuta din obligatie sau doar datorita anumitor conjuncturi.

• Member
  • Replici:55

• Mesaj » Lun Sep 26, 2011 11:16 pm

Nu prea ma pricep la cuvinte,asa ca raspund cu o intrebare. De ce avem nevoie sa mergem la Biserica stim?Iar aici este indemnul unui Parinte: "Rămâneţi în Biserică, ţineţi-vă de mama noastră, care este Biserica. Că, doamne fereşte, chiar dacă omul merge la iad pentru păcatele lui, Biserica îl poate scoate prin dumnezeiasca Liturghie, prin pomeniri, prin milostenii şi prin jertfe.

Fără Biserică nu este mântuire! Cine a ieşit din Biserică, nu mai are pe Hristos, că Biserica este trupul lui Hristos. Cine a oeşit din Biserică, nu mai este fiu după dar al lui Dumnezeu din Botez, ci este fiu al satanei, căci s-a rupt de la mama lui duhovnicească şi a luat-o după capul lui şi s-a pierdut.

Dumnezeu să vă ajute. Cu aceasta închei şi vă rog din toată inima să aveţi frica lui Dumnezeu, să nu uitaţi rugăciunea, şi să vă rugaţi şi pentru noi păcătoşii. Amin."

Părintele CLEOPA http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm
  • New member
  • Replici:9

• Mesaj » Mie Mar 28, 2012 8:15 am

Merg la biserică pentru că mă simt bine sufleteşte, că îmi dă o linişte sufletească atunci când se perturbă din cauza problemelor cotidiene.
  • Member
  • Replici:241

• Inapoi la Dragostea de Dumnezeu

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns