Acum este Joi Mai 24, 2012 9:52 pm

Ce parere aveti despre viata din Romania ?

Discutii despre muzica, filme , poze haioase, videoclipuri, filmulete, bancuri, etc.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

mozes ...

Mesaj » Dum Iul 12, 2009 2:49 pm

Sincer sa fiu nu mai stiu prea multe despre viata din tara,dar oricum mai citesc ,mai tvri, ce mai spun putinele rude pe care le mai contactez. Dar si aici sunt probleme si evident se rasfring cam peste tot. Sper ca din 2010 lucrurile vor incepe sa se schimbe si atunci va fi bine ptr, toti.Sper ca Romania sa obtina wave visa
  • Member
  • Replici:29

• Mesaj » Joi Apr 22, 2010 3:09 am

Tare suparat am parasit eu Romania in 2001 :x . In facultate am avut chiar "razboaie" ideologice cu unii profesori eminenti ai epocii de aur comuniste.
    M-am reintors doar in vizita abia dupa 7 ani si n-am fost deloc incintat ,romanii inca isi pastreaza apucaturile mioritice.
    Chiar daca dispui de resurse financiare ,in Romania nu poti avea aceiasi calitate a vietii pe care o ai in Occident. Subdezvoltarea este evidenta.
    Am studiat in repetate rinduri neputinta romanilor de a se organiza si a reconstrui eficient tara. O mare "epidemie" in Romania este INTOLERANTA, exista o stare generala de nervozitate ,nu stiu ,poate de origine genetica :) .
    Cind eram student ,la seminarii ,unde fiecare, in mod normal trebuia sa isi expuna propia viziune , cine voia sa nu aiba probleme la examen era mai bine sa accepte versiunea profesorului si sa nu aiba alte idei. Dialogul constructiv inca nu exista :x .Profesorii se autoconsiderau atit de superiori ,incit poate ar fi trebuit sa-i veneram,a avea curajul sa sustii alte idei in acea perioada ,in decada anilor '90 ,era o adevarata provocare pentru ei.
    Universitatiile au creat pe banda rulanta la norma si in stil comunist multi "intelectuali de paie" :lol: .Cine v-a organiza Romania ? Adevaratii intelectuali care nu au parasit Romania cu greu reusesc sa se ridice si sa faca ceva ,deoarece societatea romaneasca nu-i promoveaza pe ei ,societatea romaneasca promoveaza nonvaloarea ,populismul ,mediocritatea si tupeismul, (mincatias :lol: ).
    Romanii nu au decit viata pe care si-o merita. Sa nu de-a nimeni vina pe conducatori ,si ei sunt tot romani ,iar la asemenea oameni ,asemenea conducatori .
    Cine-i impiedica pe romani sa evolueze ? Eu m-am saturat sa analizez mentalitatea retrograda romaneasca ,incercati si dvs sa-i studiati compozitia si poate o sa observati ce functioneaza defectuos sau mai bine spus ce frineaza dezvoltarea.

• Member
  • Replici:85

• Vizitator

Mesaj » Vin Apr 23, 2010 11:32 am

In momentul de fata trebuie sa recunoastem ca generatiile 1980-2010 si probabil 2010-2020 sunt compromise datorita nivelului de trai.

Mesaj » Mie Mai 12, 2010 7:14 pm

Traiesc in Romania,sunt parte din populatia acestei tari,si sincer,in acest
    moment,pot spune ca sunt cumva,suparata pe acest popor.
    Acest sentiment provine din ceea ce constat eu ca se intampla in jurul meu,
    si cel mai rau mi se pare faptul ca cei care nu mai au timp sa faca si o mica
    analiza a evenimentelor care curg rapid pe langa ei,uita ca acest popor
    stia sa lupte,stia sa doreasca mai mult...dar generatiile actuale ignora,de
    cele mai multe ori aceste evenimente si accepta cu un stoicism bolnavicios
    ceea ce ni se intampla.

Destul de multi adopta solutia,nu intotdeauna cea mai simpla, de a pleca
    din tara,de adeveni mana de lucru ieftina si docila pentru societatile care i-au
    acceptat cu buna stiinta(de obicei sub toleranta sociala ascunzandu-se si
    calculul avantajelor si dezavantajelor obtinute)
    Cei plecati lasa in urma copii,care treptat se instraineaza(fara voia lor) de
    proprii parinti,copii care adopta,la un moment dat,acel bine pe care il
    considera ei ca fiind "bine" in lumea in care gandurile nevorbite lovesc
    granitele sufletelor lor,nebanuit de triste.

Am sentimentul ca acest popor accepta prea usor sa fie prost condus,ca
    accepta starea de lehamite cu rang de normalitate,uitand ca o vorba din
    popor spune ca -o boala lunga duce la o moarte sigura.
    Am sentimentul ca acest popor sta degeaba,si urmareste care este starea
    Romaniei,la televizor,si se pare ca se multumeste cu Romania chiar asa
    cum este aratata la televizor,avand de aici suficiente subiecte antrenante
    de discutat apoi cu prietenii,la o bere.

Exista o acuta criza de incredere,in acest context orice argument de natura
    statistica,grafica,psihologica...devine inutil in fata adevarului incontestabil
    care ne arata o imensa lipsa de logica profesionala,din partea celor care au
    fost alesi,de majoritatea acestui popor(inclusiv de cei care au ales optiunea
    de a lasa sa aleaga altii pentru ei),spre a le fi lideri si carora apoi gustul
    puterii acordate,le-a intunecat gandul ca ar trebui sa faca bine si acestui
    popor,nu doar propriei fiinte,propriei familii si cercului lor de prieteni
    abonati la avantajele oferite de anumite conjuncturi fabricate cu intentie.

Se naste intrebarea- ar fi cumva cel mai bine sa fugim cu totii? Sa parasim
    aceasta nava care a inceput sa arboreze steagul care ne aminteste de
    soarta Titanicului?
    Poate mai indicat ar fi un dus rece(care se pare ca a inceput sa ii fie
    adminstrat deja), care poate avea un efect de inviorare a acestui
    popor,care nu a incetat sa creada in promisiuni si cosmetizari repetate
    ale realitatii,acceptand atat de mult timp o stare de mediocritate
    iluzorie.
    Sa ma ierte acest popor,nu mi-as fi dorit nicidecum,sa vorbesc asa
    despre el. :oops:
  • Member
  • Replici:86

• iosif ...

Mesaj » Sam Iun 05, 2010 4:13 pm

E ca dracu,si daca as putea,as pleca,dar singur nu ma aventurez in lume,poate cu timpul,cand voi avea o femeie serioasa si capabila langa mine,vom merge sa ne construim un viitor mai bun impreuna.
    Ultima oara modificat de iosif pe Mar Feb 14, 2012 6:26 pm, modificat 1 data in total.
  • Member
  • Replici:101

• Mesaj » Mie Dec 14, 2011 6:21 pm

Eu prefer Romania doar pentru vacante. Ma aduce aici doar dorul de casa si familie. Au scos o intrebare cei de la protv : "tu iubesti Romania?". Eu vin cu alta intrebare: Romania ma iubeste pe mine? Mai mult nu mai e de comentat pentru ca stim cu totii viata din tara.
  • Member
  • Replici:61

• Mesaj » Joi Feb 16, 2012 8:37 pm

Constat cu stupoare un lucru, romanii sunt subdezvoltati, retardati, snobi...lista e deschisa, dar nimeni nu spune, ""Alooo, fiti atenti ca romanii suntem NOI, cei de aici!".Pacat...nu asa suntem.As putea si eu sa spun ca din cauza multora dintre cei care au plecat in Italia, suntem vazuti intr-o lumina prosta . Ma abtin, gandindu-ma ca printre ei sunt oameni ce muncesc de se snopesc si nu ar fi corect fata de ei, nu?
    Nu-mi place modul mizerabil in care suntem manipulati, nu-mi place ca ne pleaca valorile sa-i scoata pe altii din mizerie iar noi nu facem nimic, ba chiar presedintele le ureaza calatorie placuta!Nu-mi place ca suntem judecati in afara in functie de non-valori, facandu-se abstractie de oamenii remarcabili dati de tara asta!Multe nu-mi plac dar...inca vad padurea de copaci!
    Iulia
  • Member
  • Replici:74

• Anterior

Inapoi la Divertisment

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns