Acum este Joi Mai 24, 2012 10:04 pm

prejudecati,stereotipuri-cum ne putem debarasa de ele?

Discuta despre dragoste in general - subiectul e inepuizabil.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

Mesaj » Joi Aug 19, 2010 5:21 pm

In ultimele doua zile am citit mai multe profile ale unor barbati din diferite tari care spera sa-si gaseasca jumatatea pe internet. Am fost surprinsa sa constat ca marea majoritate,indiferent de cat de inaintati in varsta sunt ei ,isi doresc femei mult mai tinere,cat mai frumoase si mai iubitoare,si atente si .....etc. Sunt curioasa sa stiu cat de interesata "sentimental" poate fi o femeie de 2o ani de un barbat de 55 ani si ce crede un astfel de barbat ca poate impartasi cu o femeie de varsta copiilor sai? Aaaaa..... si mai vor sa fie si sincere! Nu stiu daca in viata trebuie sa te imprietenesti cu un om neaparat pentru ochii lui albastri,picioarele lungi sau parul bogat. Bineinteles ca toti ne dorim in preajma persoane cu un fizic atragator,femeile isi doresc barbati inalti ,puternici,fara chelie sau burta, barbatii isi doresc femei tinere,cu picioare frumoase si cat mai dispuse.
O fi bine, o fi rau? Privind in jurul nostru vedem ca cei mai multi suntem plini de defecte,la fel ca si prietenii sau rudele noastre si totusi ne stim de o viata si convietuim bine mersi impreuna . In concluzie ,cred ca ar trebui sa fim mai toleranti si mai deschisi la minte si sa incercam sa ne debarasam cat mai repede si mai mult de idei preconcepute si de idealuri fara prea mari sorti de indeplinire. Iti poti oferi financiar un astfel de "ideal" feminin,dar pentru cat timp va sta langa tine sau cat timp vei reusi sa te multumesti numai cu forma frumoasa a ambalajului daca inauntru se va dovedi ca este aproape gol?
  • New member
  • Replici:7

• iosif ...

Mesaj » Mar Aug 24, 2010 7:31 pm

Nu e prost cel care cere,nu asa ar veni acea zicala?

Barbatii in varsta cer,deoarece stiu ca majoritatea femeilor sunt extrem de materialiste,isi afiseaza vilele,masininile,averea samd.Inevitabil se va gasi o hoarda imensa de femei sub 30 ani interesate de acel domn.

Ei ofera stare materiala buna,cer fete tinere,bune la pat si casnice..carne proaspata,sunt destule femei care bat in gura mare ca sunt serioase,mature samd..insa arunca absolut tot din mandria feminina pentru bani si falsitate.

Acel ideal feminin va sta ata timp cat sunt bani,daca e materialista,nu are alt zeu in afara de $,as long as the cash flows,va fi si ea langa el.Dovada,se cam vede peste tot,mai ales la noi in tara.
    De cate ori observam blondina aia gen fotomodel,stand in un audi q7,langa ea mitocanul,burtoaca pana la volan,chel,puturos,fara maniere,si totusi sta cu el decat cu cineva..ce sa declar de varsta mea?,normal ca sta,doara nu are suflet,nu are mandrie,are doar dineros in cap.Ti se face greata cand vezi un taran d'ala in un porsche 911 turbo,ata burta are incat abia poate invarti de volan,si langa el o fata extrem de frumoasa.

Daca femeile isi vand si sufletul pentru bani...nu sunt prosti barbatii de 50-60 ani care pentru ceva banuti,plimbare cu jaguarul si ture la vila din ceva resort,cer fete de 20 ani fotomodel.
  • Member
  • Replici:17

• Mesaj » Sam Sep 18, 2010 9:24 am

In urma cu nici doua sute de ani, relatiile dintre sexe se bazau in primul rand pe interes. Barbatii apelau la intermediari care sa negocieze apropierea de o fata, iar familiile fetelor formulau cat se poate de clar pretentiile lor materiale pentru a-si da acordul in acest sens. A te casatori din dragoste era, pe acea vreme, o ratacire pe care o ridiculizau atat barbatii cat si femeile.

Astazi, erotismul este principala valoare care reglementeaza relatiile dintre sexe. Se vorbeste despre dragoste mai mult decat despre apa si toti oamenii considera ca e normal sa te casatoresti din dragoste. Mai mult de jumatate din filme si din creatiile muzicale au subiecte erotice, iar dragostea este o scuza unanim acceptata pentru orice gafa.

Daca unul dintre indragostiti vorbeste azi despre interesul lui material, celalalt il acuza imediat ca nu iubeste cu adevarat. Nimeni nu este dispus sa lase banii sa-i strice dragostea. Cu toate acestea, imediat dupa nunta, incep sa fie numarati banii. Apar discutiile despre casa, salariu, imprumuturi si cumparaturi. Cum supravietuieste dragostea acestei schimbari cu 180 de grade?

Nu cumva ar trebui ca ea sa fie mai din timp armonizata cu interesele materiale? Cum sa-i spui omului iubit ca ai nevoie de siguranta financiara si de prosperitate fara sa te suspecteze de escrocherie sentimentala?

Raspunsurile sunt pe undeva, prin buzunar; prin buzunarul de la piept. Hai sa discutam si sa le cautam impreuna......cine doreste bineinteles!!!!
  • New member
  • Replici:1

• Mesaj » Joi Oct 21, 2010 10:20 pm

Atunci cind un barbat mai in virstra cauta o femeie tinara ,acest lucru nu poate fi clasificat ca fiind o prejudecata care sa creeze stereotipuri negative pentru societate de care "trebuie sa ne debarasam !"
    Prejudecata este o e r o a r e de gindire , acesti barbati batrini gindesc gresit cautind o femeie tinara ? Eu cred ca nu ! .Daca ne luam dupa legile moralitatii ,categoric nu e un act prea apreciat . Numai sa nu uitam ca moralitatea ia valori diferite in functie de evolutia societatii .
    Pe piata matrimoniala intotdeauna a fost bine cotat aspectul material .Iubirea ramane in continuare haina stralucitoare sub care se ascund interesele materiale sau rusinosul instinct primar care necesita o virtuasa camuflare .
    Am fost dezgustat sa constat acest lucru personal .Am cunoscut femei pe acest site care ,chiar la inceputul conversatiei preliminare pe messenger voiau deja sa stie daca am casa sau apartament cumparat ,daca am masina , si ce functie am . Strimbau din nas si dadeau inapoi cind aflau ca nu am nimic . Ce as putea eu sa le reprosez ? Sa spun ca sunt josnice ? Cred ca nu e corect !.Instinctul animalic pe care il avem cu totii le dicteaza acest mod de actiune .Aceste femei vor sa se imperecheze cu barbati puternici , cu barbati bagaciosi si tupeisti care stiu sa-si faca loc printre ceilalti dindu-i la o parte ,pt a obtine ei ce vor.
    Asta este natura umana , care pe care si cel mai tare cistiga , aceasta regula e valabila in toate domeniile , e principiul care sta la baza mecanismului de functionare al acestei lumi.
    In preistorie ,in orinduirea comunei primitive cind oamenii erau mai mult animale , exista iubire ? Isi faceau declaratii de dragoste ? Barbatii cei mai puternici se imperecheau .
    Cuvintul iubire si toate fanteziile pe care le poate produce ,se pare ca ramane mai mult o inventie a limbajului , si in societatea moderna se intimpla acelasi lucru , barbatii cei puternici financiar au prioritate la reproducerea speciei !!

• Member
  • Replici:85

• Vizitator

Mesaj » Sam Oct 30, 2010 3:10 pm

poai acei barbati isi permit sa ceara toate acele lucruri pt ca stiu ca le pot cumpara... simplu... voi femeile ati scapat de prejudecati si ati inceput sa va vindeti toate... unele mai pe fatza altele mai ascunse dupa un plan "bine pus la punct"... noi , barbatzii avem tot dreptul sa cerem.
    Prost e ala care cumpara la pretz ridicat , nu ala care pune pretul !!! ;)

Mesaj » Sam Noi 13, 2010 10:23 pm

dupa cum stim bine de la Freud si Jung, noi oamenii, traim din sex si ....
    fara exceptie!!!!!!
    acceptati, spovediti-va la fiecare secunda, lasati iubirea fara limite.
    iubiti fara prejudecati.
  • Member
  • Replici:25

• Vizitator

Mesaj » Joi Noi 25, 2010 9:46 am

LA 55 E BINE SA SPERI. DACA AI O RELATIE CU O PERSOANA TANARA II OFERI TOTUL. OARE ACEA PERSOANA E LA FEL DE DISPUSA??? SAU DOAR INTERESATA?

Vizitator

Mesaj » Joi Dec 02, 2010 10:47 pm

Traim intr-o societate cu anumite valori si practic ne-au fost impuse anumite reguli inca din copilarie ...prejudecatile adesea se intemeiaza pe intamplari sau evenimente din viata noastra poate chiar fara relevanta ....
    Ca sa te debarasezi de acestea ar insemna sa stergi experientele trecute...ar fi utila o amnezie ...obtinuta poate prin hipnoza :)

Tarota ...

Mesaj » Vin Feb 04, 2011 11:33 am

Postarea lui Doris25 coincide cumva cu parerea mea despre casnicie. Cred ca mai multe sanse aveau casniciile in trecut fiind bazate pe interese materiale, financiare, aliante politice etc. Contractul era respectat ca orice contract . Existau si exceptii, adultere, unele erau trecute cu vederea, altele generau adevarate drame dar ... de cele mai multe ori cei doi imbatraneau unul langa altul.
    Diferenta de varsta nu este ceva nou si nici starea materiala a mirelui ... amintiti-va ca si la noi baiatul se insura dupa ce-si facea armata si avea casa lui, familia implica in primul rand o baza materiala, responsabilitate fata de persoana careia ii dai numele tau si fata de urmasii tai...
    Sunt multe prejudecati care si-au dovedit eficienta in timp, ele au aparut ca urmare a experientei si ajungi sa tii cont de ele pentru a te proteja. Stiinta a demonstrat unele din prejudecati, ceea ce omul de rand intuia si exemplifica prin diverse zicale ( cum ca aschia nu sare departe de trunchi, ce se naste din pisica, soareci mananca, capra sare masa, iada sare casa etc) a ajuns sa fie explicat genetic .
    Nu cred ca trebuie sa ne debarasam de prejudecati, dar trebuie sa acceptam ca exista si exceptii de la ... regula .
  • New member
  • Replici:5

• Inapoi la Despre dragoste

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns