Acum este Mie Mai 23, 2012 6:36 pm

Protejati-va impotriva bolilor cu transmitere sexuala!

Educatie sexuala, sfaturi despre sex, experiente intime. Ce rol are sexul in viata ta ? Experiente inedite cu sex.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

mystep ...

Mesaj » Mar Aug 17, 2010 6:14 pm

Educatia sexuala are un rol important in viata unui tanar. El , de fiecare data, inainte de placerea fizica trebuie sa ia masuri de precautie impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Lipsa de informare, ignoranta il pot duce la boli ce, din nefericire, sunt incurabile cum ar fi virusul HIV. In tara noastra si in strainatate, multi tineri sufera tot mai mult de aceasta boala cu transmitere sexuala ce la ora asta poate fi, cat de cat, tinuta sub control dar nicidecum nu poate vindeca cu ajutorul medicamentatiei.

Bolile venerice, binecunoscutele infectii transmise prin contact sexual sau alte cai trebuie tratate din pripa. Riscul de a fi infectat este mare atunci cand persoana respectiva are mai multi parteneri iar actele sexuale sunt neprotejate. Manifestarea acestor boli se face cu precadere in zona genitala dar pot fi evidente si in zona gurii, a gatului.

Transmiterea bolii cu transmitere sexuala este posibila in toate tipurile de sex: oral, anal, vaginal cu un partener infectat . Este posibila transmiterea bolii si prin folosirea in comun a seringilor pentru injectarea drogurilor, folosirea instrumentelor chirurgicale nesterilizate, transfuzii de sange .

Daca o femeie insarcinata este infectata ea poate transmite fatului infectia. Igienei trebuie sa fie stricta, este interzisa folosirea la comun a prosoapelor sau sa se imprumute lenjeriei intime.
Atat barbatii cat si femeile trebuie sa fie foarte atenti, sa se protejeze si sa lupte impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Este foarte importanta sanatatea ambilor parteneri pentru ca cuplul respectiv sa se poata 'dezvolte' armonios.
Simona
  • Member
  • Replici:94

• mihi ...

Mesaj » Mie Sep 01, 2010 6:17 pm

Frumos spus dar oare cati tineri din ziua de astazi mai tin cont de aceste lucruri? As vrea sa intreb si eu de cate ori a-ti facut sex neprotejat si cu persoane pe care nu le cunoasteti prea bine? Aventurile pot sfarsii de multe ori la ginecolog sau poate mai rau. Asta nu inseamna sa nu mai face-ti dragoste. Cand iti cunosti partenerul suficient de bine nu mai e nevoie de protectie.

Dupa parerea mea ar trebui sa se faca o mai buna educatie in acest sens. Atat familia cat si scoala pot juca un rol important dar sa nu uitam si massmedia.

Iubiti-vb mult!!!...dar protejati-va.
  • Member
  • Replici:73

• Vizitator

Mesaj » Mie Sep 01, 2010 7:27 pm

Eu pot spune ca ma aflu printre acesti tineri despre care vorbiti, avand in vedere ca anul acesta am terminat liceul.
    Si trebuie sa va spun ca in scoli sunt anumite programe care informeaza tinerii despre protectia actului sexual, despre bolile cu transmitere sexuala, chiar si despre sarcinile nedorite si avort. Problema in ziua de azi nu este informarea, cat lipsa de interes a tinerilor.

Ii intereseaza mai tare o partida rapida de sex in spatele unui club aleatoriu decat urmarile care ar putea exista. Pentru ca teribilismul este in floare si fiecare se gandeste "ca doar n-o sa fiu eu fraiera sa ii spun sa-si puna prezervativ". Chiar daca gresesc si realizeaza ca urmarile ar putea fi catastrofale atat pentru ei, cat si pentru familia lor, in momentele acelea isi pierd capul si nu ii intereseaza.

In concluzie, tinerii sunt foarte bine informati si stiu foarte bine despre metodele contraceptive si despre riscurile nefolosirii acestora, dar nu ii intereseaza, pentru ca se simt superiori si isi imagineaza ca nu li se poate intampla "tocmai lor" nenorocirea. Deci, informarea e buna, judecata e proasta.

mystep ...

Mesaj » Joi Sep 02, 2010 8:52 am

Cred ca este un mix de vina : al copiilor si parintilor la un loc. Copii inconstienti si rebeli iar parinti dezinteresati sau timizi.
    La varsta adolescentiei , chiar si dupa , nu prea realizeaza ce urmari oribil pot trai datorita inconstientei decat probabil dupa ce s-au lovit de o reala problema.
    Important este ca parintii sa-i supravegheze din umbra pe acesti tineri, pana se vor asigura ca acestia sunt responsabili si isi pot duce, singuri, de grija . Trebuie sa exista intelegere si o comunicare transparenta intre tineri si parintii lor. In caz de probleme, acestia sa apeleze fara teama la parintii lor, evitand astfel o tragedie.
    Simona
  • Member
  • Replici:94

• Inapoi la Despre sex

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns