|
|
As putea sa cred??
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.
14 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
VizitatorPai bisericile in general au pretentia sa primeasca bani, dar atunci cand vine vorba sa plateasca ele ceva "nu se face", ca e casa lui Dumnezeu. Ti-am spus, eu cred in Dumnezeu pentru ca imi face bine si mi s-a parut interesanta Biblia, destul de convingatoare, dar nu sunt de partea bisericilor, ele sunt pe langa subiect.
VizitatorSincer, cred ca ar ajuta mult statul. In special avand in vedere ca, cel putin in orasul meu, anual se construiesc biserici peste biserici, ceea ce presupune sume uriase de bani, insa nu stiu sa existe nici o casa pentru oameni fara adapost.
Eu nu inteleg unde se duc banii aia care se aduna in cutia milei(se aduna si acolo sume marisoare), pentru ca orfelinatele de la noi sunt in stare jalnica, oamenii nu se ocupa de copiii de acolo si ajung vagabonzi, hoti, sau chiar mai rau, iar ajutarea saracilor...nu o vad. Inca avem multi oameni care traiesc pe strazi. In orice caz, nu vreau sa deviem prea mult de la subiect, care se refera strict la credinta. Merita sa crezi, nu merita sa-ti spun ca e 100% real, pentru ca nu ma crezi, dar incearca totusi. Ai sa vezi cate sentimente frumoase te vor coplesi in momentul in care vei accepta ca nu esti singur, ca exista cineva mai puternic decat noi, care ne iubeste chiar daca nu se implica in schimbarea cursului vietilor noastre. Si odata ce crezi in El, vei avea motivatia sa crezi si ca cei dragi care nu mai sunt printre noi ne vegheaza si raman alaturi de noi mereu si vei simti caldura sufleteasca si implinire. O rugaciune de multumire (pentru tot ce ai in viata, oricat de putin) spusa din suflet te elibereaza de energia negativa si iti da o perceptie mai frumoasa asupra vietii. VizitatorPai eu ti-am spus din prima ca nu consider bisericile si oamenii care le conduc ca ar avea vreo legatura cu Dumnezeu sau cu ceea ce inseamna credinta cu adevarat. Asa ca nu inteleg de ce tot marsezi pe ideea ca popii sunt necinstiti, asa ca nu exista Dumnezeu. E ridicol. Nu Dumnezeu ii alege, si cu totii avem liberul arbitru.
Deci putem face cat rau vrem noi si in afara de lege, nu ne va pedepsi nimeni si nimic in aceasta viata. Dar asta nu inseamna automat ca nu exista Dumnezeu. Asta inseamna liberul arbitru: sa fim responsabili de propriile noastre actiuni, iar El sa nu intervina. Imi pare rau ca am scris atatea randuri fara rost, pentru ca ori nu esti atent, ori nu intelegi ce spun. Tu legi automat credinta de biserica, cand ele n-au nici o legatura. Iar in ceea ce priveste "avem o singura viata si trebuie s-o traim la maxim" sunt perfect de-acord. Atata ca oamenii nu prea pun valoare pe ceea ce e important, si in loc sa considere aprecierea fiecarui moment(sau a fiecarei mici bucurii) un dar de la Dumnezeu, capacitatea de a te bucura din lucruri marunte, ei cred ca numai ceea ce implica consumare de bani multi e "trait la maxim". E trist, dar asta nu inseamna ca suntem toti la fel si ti-am mai spus ca Dumnezeu nu intervine.
|