De cand am fost transferata in cadrul departamentului de relatii cu publicul, am remarcat ca seful meu direct ma priveste intr-un mod care imi da dureri de cap. Asta n-ar fi nimic, dar se pricepe sa ma streseze fara sa actioneze intr-un fel clar, limpedema deranjeaza ocheadele cu care ma dezbraca pur si simplu, poantele lui libidinoase facute insa la persoana a treia, insinuarile cu privire la felul meu distant de a fi.
E drept ca sunt singuranu am nici o relatie in aceasta perioada, iar acest statut intra intrucatva in contradictie cu aspectul meu fizic, pentru care ma invidiaza toate fetele de la birou. Totusi, serviciul e servici si viata personala e o cu totul alta povestesunt de parere ca e mai intelept sa nu le amestec, asa ca as vrea doar sa lucrez si sa-mi pot vedea de treaba mea linistita, nimic mai mult la locul de munca.
Atitudinea lui e dezgustatoare, mai cu seama ca e foarte atent sa nu cumva sa observe si altii, cred ca are experienta in chestiile astea fiindca e cu adevarat viclean si perspicace in acelasi timp, astfel incat nu-l pot acuza in mod concret de ceva anume si situatia asta ma da peste cap complet in ultima perioada.
Sora mea imi spune ca ar fi bine sa incep prin a-i destabiliza tacticile lansand zvonul printre colegi ca m-am logodit, chiar daca nu este adevarat, fiindca de indata ce vestea va ajunge si la urechile lui, s-ar putea sa-si schimbe brusc atitudinea, sa se instaureze o atmosfera amicala mai intai, care se va transforma incet-incet in cea de lucru, normala.
In adancul sufletului ma revolta faptul ca trebuie sa apelez la o astfel de minciuna pentru a-mi pastra serviciul si a ma elibera de avansurile sefului, dar cred ca nu prea am de ales si de maine voi incerca sa-mi trimit flori singura, ca in filmele americane, pentru a alimenta barfele cu presupusul meu iubit.
Dar daca aceasta gaselnita tot nu va da rezultatele scontate atunci ce-o sa ma fac? Daca el continua cu aceeasi tactica subversiva sa ma sicaneze si sa-mi arunce ocheadele acelea dezgustatoare? Va trebui sa inventez oare cine stie ce alta minciuna? Si cu ce rezultate?