|
|
Acum este Mie Mai 23, 2012 6:43 pm
Pentru orice fel de subiecte care nu se incadreaza in rubricile de mai sus.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.
» Joi Mai 20, 2010 2:17 pm
De ce trebuie sa dam mita la tot pasul? De ce oare trebuie sa platim in plus,servicii pe care deja le platim obligatoriu? A devenit si mita obligatorie? Cum mai nou se trag bani din buzunarul clientului pentru ciubucul ospatarului, obligatoriu si legal, m-as astepta sa aud ca trebuie sa dam obligatoriu si la spitale, avocati etc., sa platim aceste servicii in plus, pentru ca altfel nu vom ajunge in varful listei, sau vom ramane cu problemele nerezolvate.
Oare aceste "obiceiuri nesanatoase" au loc doar in Romania? Din cauza traiului din Romania, pe care nu il pot numi decent, toti suntem nevoiti sa dam mita, iar prea putine persoane sunt cele ce refuza sa accepte. Unde ati fost nevoiti sa dati mita, si din ce cauza nu se puteau rezolva aceste probleme cu sumele corecte?
Ultima oara modificat de babyisabela pe Mie Ian 11, 2012 5:12 pm, modificat 1 data in total.
-
Vizitator
» Vin Mai 21, 2010 12:27 am
Am avut recent nevoie urgenta de o apostila de la o prefectura si spre mirarea mea nici buchetele de flori, nici banii nu ii mai tenteaza pe functionari, asa cum ii tenta in trecut. Cu pasi marunti cred ca mita va fi eliminata si in Romania, o data cu inasprirea legilor.
Cred ca mita este des intalnita in Romania datorita salariilor si neajunsurile din viata celor care cer mita. Sunt unii, precum unii medici, avocati, profesori, oameni cu influienta, care exagereaza. A devenit efectiv obisnuinta, insa nu generalizez. Rusine sa le fie ...
-
» Joi Iul 22, 2010 8:56 pm
Cu siguranta mita nu exista doar in Romania. Doar ca la noi nu exista limite ale bunului simt in acest sens. Cand merg la Administratia financiara sau la Primarie (in ultimul timp aici am avut mai multe de rezolvat), imi sar in ochi afise (destul de mari) pe care scrie: "In acest birou nu se accepta mita". Mi se pare interesant faptul ca nici nu mai vad oameni cu plasute frumos colorate sau buchete de flori... Probabil chiar incepe sa dispara mita sau sa se intample mai discret  . Eu personal nu am incercat sa dau mita. Eu cred ca poti sa rezolvi orice daca esti atent/a la explicatiile functionarilor, si fara sa dai mita. Daca nu te simti in stare, atunci apeleaza mai bine la ajutorul unor profesionisti (consultanti, avocati etc.) care cel putin iti dau chitanta pentru banii dati 
Iubiti-va mult 
-
Vizitator
» Vin Aug 20, 2010 1:27 pm
-
» Vin Aug 20, 2010 7:17 pm
Nu mi place cand aud ideea preconceputa:< Asta-i Romania!!!> La noi este parfum. Fereasca Sfantul sa fi nevoit sa traiesti in alta parte, in alta tara. Pe unde am fost bacsisul era inclus in pret. Este o normalitate! Pacat ca vedem numai ce este la noi, nu ne uitam si la altii pentru a nu ne mai autocompatimi atat. Probabil si pentru faptul ca ne alegem sa vizitam doar tarile mai dezvoltate decat noi si le ocolim pe cele inferioare noua am ajuns sa spunem asta. Clar n-am mai face afirmatii de acest gen, nu am mai formula astfel de fraze nesuferite daca am vedea ororile altora. Intr-adevar, privelistea ar fi dureroasa, de groaza pot spune. Am zice <Slava cerului ca traim in Romania noastra si nu ne este dat sa gustam din amarul unei vieti pline de venin!!!> Omul s-a obinuit sa plateasca in plus niste servicii de orice fel pentru a fi tratat regeste, pentru a i se acorda asistenta maxima. Asa s-a impamantenit spaga. Tot noi am creat-o, nu ne-a oferit-o nimeni, pe tava, din alta lume straina noua. Nu trebuie sa blamam pe nimeni!  Candva am facut o alegere, acum o experimentam.
Simona
-
Vizitator
» Joi Oct 21, 2010 1:25 pm
nu este vinovat cel care plateste mita,ci cel care o da.este adevarat,ca oricare dintre noi,am avea un serviciu de asa natura,incat sa ni se dea mita,nu am refuza.mita este un fel de cadou,sau un fel de recunostinta pentru anumite servicii.dar,ca sa ceri de la obraz,mita,asta e adevarata obraznicie pe care tot noi o promovam
-
» Joi Noi 24, 2011 12:42 pm
Intr-adevar, ca sa vorbesc din experienta proprie, am vazut in Grecia bacsisul inclus in pret. Nu la toate localurile ce-i drept, dar la unele gasesti asa ceva. Intr-un fel e bine -pentru ospatari ma refer pentru ca si eu am avut meseria asta acolo, doar ca la locul meu de munca nu era asa- si de ce e bine, pentru ca ospatarul are si el o plata pentru munca sa in afara de salariu, dar si daca nu e bacsisul obligatoriu, ospatarul poate strange mai mult pe zi decat ce scoate din celalalt, pentru ca omul ii lasa cat considera, si poate fi mai avantajos. In spitale insa nu am intalnit aceasta problema, doar ca a trebuit sa platesc 300 de euro pentru o operatie de apendicita, asta pentru ca nu aveam asigurare de sanatate, dar bacsis nici nu am incercat sa dau, si nici nu am vazut pe cineva care sa o faca. Depinde de la tara la tara, dar poate ca in Romania se depaseste putin limita bunului simt. Sa nu mai vorbesc de autocare.. cand am venit acasa, soferii mergeau pe premiza "dai un ban si stai in fata". Plateai cu 10 euro mai mult ca sa ocupi un loc in fata, ceea ce eu nici nu stiam, ca o faceam si pe asta pentru binele meu, nu sa incurajez mita, dar imi e rau pe drum si chiar as fi avut nevoie de un loc in fata. Altadata e bine de tinut minte 
-
» Joi Noi 24, 2011 12:45 pm
Vizitator scrie:nu este vinovat cel care plateste mita,ci cel care o da.este adevarat,ca oricare dintre noi,am avea un serviciu de asa natura,incat sa ni se dea mita,nu am refuza.mita este un fel de cadou,sau un fel de recunostinta pentru anumite servicii.dar,ca sa ceri de la obraz,mita,asta e adevarata obraznicie pe care tot noi o promovam
Mita nu este neaparat un cadou de multumire, ci mai degraba o plata in avans ca sa ti se rezolve o anumita problema cu intaietate- "dai ujn ban dar stai in fata", sti cum e vorba, si e adevarata.
-
Inapoi la Discutii pe alte teme
-
- Amicul meu e gay – ce trebuie sa fac?
de iubire » Dum Iun 19, 2011 11:43 am
- 0 Replici
- 147 Vizite
- Ultimul raspuns de iubire
 Dum Iun 19, 2011 11:43 am
Despre dragoste
-
- Ce trebuie sa evitati la 40 de ani
de iubire » Dum Iun 19, 2011 11:43 am
- 0 Replici
- 42 Vizite
- Ultimul raspuns de iubire
 Dum Iun 19, 2011 11:43 am
Despre dragoste
-
- Cum trebuie sa fie o femeie ideala ?
de iubire » Joi Mai 13, 2010 11:03 pm
- 1 Replici
- 382 Vizite
- Ultimul raspuns de ned_kelly
 Mar Iul 06, 2010 8:11 pm
Despre dragoste
-
- Cat de sincera trebuie sa fii cu iubitul tau?
de iuby33 » Joi Iul 08, 2010 1:57 pm
- 1 Replici
- 205 Vizite
- Ultimul raspuns de wildhoney
 Lun Iul 19, 2010 5:09 pm
Discutii intre femei
-
- Iti ingrijesti tenului cum trebuie?
de mystep » Lun Aug 16, 2010 6:45 pm
- 0 Replici
- 178 Vizite
- Ultimul raspuns de mystep