Acum este Mie Mai 23, 2012 6:57 pm

Ce varsta credeti ca e potrivita pentru casatorie?

Aici puteti intreba, cere sau da sfaturi altor femei sau barbati, referitoare la copii, la viata de familie, la casatorie.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

Mesaj » Dum Mai 16, 2010 2:33 pm

Multi tineri isi ia viata in maini sa zic asa, pe la 13-14 ani, atunci cand sunt inca copii, consider eu..si sunt destule cazuri,si nu ma refer la etnia roma. De cele mai multe ori in casatorie tinerii vad o scapare de acasa, mai ales daca au multe probleme, si vad casatoria o solutie spre mai bine, dar de cele mai multe ori gresesc si se ajunge la despartire. :roll:

La ce varsta sunt destul de maturi ca sa poata lua aceasta decizie?Totusi, stim ca si oamenii maturi ajung la despartire din cauza neintelegerilor si nepotrivirii de caracter, si atunci, de unde vom sti care ne este alesul/aleasa?
Ultima oara modificat de babyisabela pe Mie Ian 11, 2012 5:32 pm, modificat 1 data in total.
  • Member
  • Replici:61

• Vizitator

Mesaj » Dum Mai 23, 2010 9:23 am

Nu cred ca esti o '' varsta potrivita'' pentru casatorie. Totul diferra de la persoana la persoana si de felul cum vede viata. Exista persoane care se casatoresc de tinere si sunt foarte fericite in casnicie dar si persoane care aleg sa puna cariera pe primul loc si viata sentimentala pe al doilea. Sora mea mai mica s-a casatorit pe cand avea doar 16 ani. Am crezut ca glumeste cand mi-a zis ca vrea sa faca pasul cel mare. Eu pe atunci eram la facultate si nici prin gand nu-mi trecea sa ma casatoresc . Dar pot spune ca au trecut 6 ani si are o casatorie foarte fericita. Eu am preferat sa mai astept si la varsta de 25 de ani m-am casatorit ( pentru ca atunci am realizat ca mi-am gasit jumatatea) .

iubire ...

Mesaj » Mie Mai 26, 2010 1:04 pm

Subiect: Care este cel mai potrivit moment pentru casatorie pentru un tanar ? Cand baiatul creste, pregateste nunta chiar inainte de stagiul militar. Daca vede ca-i aduci repede o nevasta si ca nu mai ramane mult pana la insuratoare, va putea rezista flacarii dorintei. Daca, insa, te vede nepasator, vede ca mai amani si tot astepti sa castige mai intai multi bani si apoi sa faceti nunta, disperat, va aluneca repede spre desfrau.

Dar, vai, radacina relelor este aici dorinta de a strange cat mai multi bani. Nimanui nu-i va pasa ca fiul tau trebuie sa devina cuminte si ingaduitor, caci toti vor fi posedati de mania de a strange bani. De aceea, va rog, mai intai sa-i puneti ordine in suflet. Daca un tanar vine la mireasa lui cu sufletul curat, daca vede numai trupul ei, atunci si dorinta lui va fi mai puternica, teama de Dumnezeu va fi mai mare si casatoria va fi cu adevarat curata si cinstita.

Trupurile lor sunt curate si neprihanite si pentru aceasta si copiii le vor fi binecuvantati. Sotii vor fi ingaduitori unul cu celalalt, pentru ca amandoi sunt nestiutori de alte “obiceiuri” si vor asculta unul de celalalt. Daca, insa, tanarul va incepe sa se desfraneze inainte de casatorie si se va naravi la tot felul de obiceiuri destrabalate, isi va lauda sotia numai prima si a doua noapte si va aluneca apoi repede spre desfrau, cautand la sotia sa rasul neghiob si trivial, cuvintele pline de necuviinte, expresiile prefacute si tot ce inseamna nerusinare, despre care nu ne este permis a vorbi mai mult. Sunt lucruri pe care o sotie nu e dispusa sa le ofere si cu care nu se va pata niciodata.

Ea a fagaduit sotului sau sa-si imparta viata cu el, sa-i daruiasca copii, nu sa fie nerusinata si sa rada prosteste. I-a fagaduit sa stea acasa si sa-l corecteze, in asa fel incat sa fie cu adevarat un om vrednic de respect si cuviincios, nu sa-i dea prilejuri de desfrau. Îti par dulci cuvintele desfranatei?

Da, stiu, vorbeste si Scriptura despre asta: ” … buzele celei straine, (ale desfranatei), picura miere” (Pilde 5, 3). De aceea va spun eu toate acestea ca sa va avertizez ca mierea aceea curand se transforma in fiere, cum spune, tot Scriptura mai departe: “… si cerul gurii sale e mai alunecator decat untdelemnul. Dar la sfarsit ea este mai amara decat pelinul, mai taioasa decat o sabie cu doua ascutisuri” (Pilde 5, 4). ( Sfantul Ioan Gura de Aur, Omilia a V-a la Epistola I catre Tesaloniceni).

Raspunsuri deja date la acest subiect de discutie :

* Parerea mea este ca cel mai potrivit moment pentru o casatorie este momentul in care cei in cauza stabilesc de comun acord ca se cunosc destul de bine cat sa nu inceapa dupa casatorie sa descopere defectele partenerului sau tot asa. In momentul in care il accepti cu tot cu defecte pe langa calitati si nu te gendesti ca faci un compromis ca le accepti atunci e ok.

* Pai si interesul comun nu este ..sa mearga relatie? Pentru asta e nevoie de multe lucruri...
    * Cel mai potrivit moment? hmm..Cand ai o situatie financiara stabila, esti hotarat si te simti in stare sa ti intemeiezi o familie. Momentul potrivit pentru casatorie ie atunci cind iubirea domina.

* Oricum dupa ce divortam amandoi... Dar parerea noastra era sa nu ne grabim, ca am vazut cum este si casatorit. Casatoria trebuie privita doar ca pe o formalitate, nu ca pe ceva extraordinar, deoarece te astepti "dupa" la ceva nemaipomenit... Si nu este asa, dimpotriva... Sfatul meu: nu va grabiti.

* Cel mai important moment, cred ca este cel mai bine stiut de cei doi, adica de el si de ea, sa aiba acelasi lungime de unda , sa stie la ce se preteaza , nu ca dupa realizarea evenimentului totul sa mearga de rapa. totul trebuie sa vina din partea lor , sa vina din suflet, cu limpezimea minti a celor doi .eu am patit chiar in ziua cand era sa facem cununia am fost lasat ....!

* Oricum dupa ce divortam amandoi... Dar parerea noastra era sa nu ne grabim, ca am vazut cu este si casatorit... Casatoria trebuie privita doar ca pe o formalitate, nu ca pe ceva extraordinar, deoarece te astepti dupa la ceva nemaipomenit... Si nu este asa, dimpotriva... Sfatul meu: nu va grabiti...sa o luati incet si sigur chiar daca va trece o perioada de timp.

• Site Admin
  • Replici:758

• Vizitator

Mesaj » Joi Mai 27, 2010 9:39 pm

Casatoria este un legamant sfant, pe care, din pacate foarte putine persoane il mai respecta. Acest pas este foarte important in viata si ar trebui facut o singura data.
    Nu exista o anume varsta pentru casatorie, insa, cea mai importanta este maturitatea.
    Insa, in societatea in care traim, nu se mai pune accent pe acest aspect.
    Cei care se casatoresc de tineri au atat avantaje cat si dezavantaje. Insa, dupa parerea mea, varsta potrivita ar fi 26, 27 pentru femei si 28, 29 pentru barbati.
    Am toata admiratia pentru fetele care isi doresc studii, cariera, stabilitate finaciara si apoi casatorie. In felul acesta ii poti demonstra iubitului tau ca vrei sa-i fii alaturi doar pentru ca il iubesti, nu pentru ca ai nevoie de cineva care sa te intretina.
    Din pacate aceasta categorie de fete a cam disparut, deci, ce pot spune, fiecare cum isi asterne asa doarme. Casatorii din interes si apoi de ne mai intrebam: Domne, mai multe divorturi decat casatorii. Cine este de vina???

Mesaj » Lun Iul 19, 2010 2:14 pm

Nu cred ca se pune problema de varsta, doi oameni ar trebui sa se casatoreasca cand se simt pregatiti din toate punctele de vedere (financiar, spiritual, psihologic)
  • Member
  • Replici:62

• mystep ...

Mesaj » Lun Aug 16, 2010 5:57 pm

Nu exista o regula general valabila. Multi tineri sunt formati psihic, fizic abia dupa varsta de 24-25 de ani si de abia atunci isi pot lua viata-n maini si intemeia o familie. Altii considera ca dupa varsta de 30 de ani au ajuns la o maturitate completa, au o viata profesionala satisfacatoare si se vad apti pentru o casatorie cu tot ceea ce implica ea.
    Cine spune ca un copil de 14-15 ani sau un adolescent este capabil sa aiba copii si sa intretina o familie, este un visator. Este eronata ideea ca acesta este capabil sa poata avea o viata de familie completa. Dezvoltarea, din toate punctele de vedere, este incompleta.
    Simona
  • Member
  • Replici:94

• mihi ...

Mesaj » Dum Aug 29, 2010 1:33 pm

Nu exista o varsta prestabilita la care sa te casatoresti. Nu cred ca casatoria poate fi considerata o formalitate ci maidegraba este acel ceva care-ti va schinba viata pentru totdeauna. Implica multa responsabilitate si nu se axeaza doar pe dragoste si pe iubire.
    Poti sa devi responsabil si la varste fragede si sa faci acest pas. Oricum nu consider un lucru normal sa crezi ca vei scapa de problemele de acasa (pe care le ai cu familia) evadand in colivia casatoriei. ”Ai putea sa sari din lac in puț”.
  • Member
  • Replici:73

• mystep ...

Mesaj » Lun Aug 30, 2010 12:50 pm

Cineva, mai sus, scria de colivia casatoriei. Nu inteleg de ce colivie? :lol: Cine te face prizonierul casatoriei? Cu siguranta, tot tu ca individ. Daca multi am vedea casatoria ca pe o colivie, atunci de ce am mai accepta sa facem acest pas? Este o prostie!!! Doar de gura lumii? Atunci cred ca oricum suntem prizonierii propriilor noastre preconceptii indiferent daca suntem sau nu ancorati intr-o relatie oficializata!
    Noi suntem proprii nostrii stapani. Noi ne alegem partenerul care ar trebui sa fie ceea ce ne trebuie cu adevarat, nu ceea ce cred normele. Noi ar trebuie sa ne rupem de ce ne face rau, atunci cand constatam asta. Noi suntem stapanii propriilor noastre vieti. Si nu exista nicio colivie. Poti sa alegi sau nu sa experimentezi, este alegerea ta. Iar daca faci mici concesii de dragul persoanei de alaturi, asta nu inseamna colivie ci inseamna dragoste si o faci tot pentru ca vrei, nu te-a obigat nimeni.
    Simona
  • Member
  • Replici:94

• mihi ...

Mesaj » Lun Aug 30, 2010 6:15 pm

mystep scrie:Cineva, mai sus, scria de colivia casatoriei. Nu inteleg de ce colivie? :lol: Cine te face prizonierul casatoriei? Cu siguranta, tot tu ca individ. Daca multi am vedea casatoria ca pe o colivie, atunci de ce am mai accepta sa facem acest pas? Este o prostie!!! Doar de gura lumii? Atunci cred ca oricum suntem prizonierii propriilor noastre preconceptii indiferent daca suntem sau nu ancorati intr-o relatie oficializata!
    Noi suntem proprii nostrii stapani. Noi ne alegem partenerul care ar trebui sa fie ceea ce ne trebuie cu adevarat, nu ceea ce cred normele. Noi ar trebuie sa ne rupem de ce ne face rau, atunci cand constatam asta. Noi suntem stapanii propriilor noastre vieti. Si nu exista nicio colivie. Poti sa alegi sau nu sa experimentezi, este alegerea ta. Iar daca faci mici concesii de dragul persoanei de alaturi, asta nu inseamna colivie ci inseamna dragoste si o faci tot pentru ca vrei, nu te-a obigat nimeni.

Fara intentie am deschis un nou subiect. E casatoria o colivie?
    Ceea ce am scris mai sus a fost o metafora, intr-un fel sa-i sperie pe cei ce o iau mai superficial. Intelegi? Casatoria iti poate aduce implinirea ca femeie si ca barbat. Casatoria iti aduce un sens in viata, iti da o directie. Daca esti suficient de responsabil te vei implica intr-u totul. Vei pune casatoria, familia pe primul plan. Desi pare o colivie fara scapare, e colivia pe care o dorim cu totii, e ”casa” in care vrem sa traim, care ne aduce pui care mai tarziu vor trebui sai invatam sa zboare si cand vor fi pregatiti, sa-si caute propria lor...colivie.

Iubitiva mult!
  • Member
  • Replici:73

• Inapoi la Casatorie, Familie, Copii

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns