Acum este Sam Feb 11, 2012 11:53 am

ce varsta vi se pare potrivita pentru a avea un copil?

Aici puteti intreba, cere sau da sfaturi altor femei sau barbati, referitoare la copii, la viata de familie, la casatorie.
Reguli forum
Inainte de a incepe o discutie, faceti o cautare (sus), sa vedeti daca subiectul nu a fost deja abordat. Daca da, atunci raspundeti la acel subiect deja inceput. Astfel evitam prezenta subiectelor cu acelasi titlu sau cu acelasi continut. Scrieti ordonat, corect, cu amanunte, fara cuvinte vulgare, nu jicniti, nu copiati, nu faceti publicitate. Lasati 1 rand liber dupa 6-7 randuri de text.

Vizitator

Mesaj » Mar Mai 04, 2010 9:41 am

Nu stiu cand o sa fiu pregatita pt asa o responsabilitate, desi am aproape 26de ani (iar sora mea mai mica cu 4 ani se pregateste sa aduca deja pe lume un copil) . Mi se pare ca sunt prea tanara, ca ar trebui sa ne mai distram la varsta asta, ca nu avem conditii pt un copil,etc etc.Ma gandeam la voi, femeile insarcinate, sau cele care isi doresc un copil ,ce credeti? Exista o varsta potrivita? Exista conditii de indeplinit? Care e situatia in care va aflati?Cum v-ati hotarat sa aveti un copil? Ce ati luat in considerare? Spuneti-mi va rog..

mystep ...

Mesaj » Lun Aug 16, 2010 6:13 pm

Din nefericire, nu am copii. Sper intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat sa mi se realizeze si acest vis. Am 34 de ani si probabil ca mamicile sub 30 de ani ar zambi, intreband-se ce am asteptat pana acum. Cred ca este o chestiune de destin nicidecum de plan bine ticluit prin care ai posibilitatea sa il ai la varsta pe care ti-o doresti, sa aibe sexul visat, etc.
Varsta optima cred ca este undeva intre 24 - 28 de ani, atunci cand femeia este efectiv pregatita fizic si psihic, trupul este tanar pentru a purta o sarcina in conditii optime si refacerea lui dupa o nastere este rapida iar risculsa aibe complicatii mama sau fatul este minima. Niciodata nu este prea tarziu, stim asta din n cazuri aflate cu ajutorul informatiilor date de mass media dar riscurile unei sarcini dupa 35-40 de ani sunt mai mari.
Simona
  • Member
  • Replici:94

• mihi ...

Mesaj » Joi Sep 02, 2010 2:28 pm

Consider ca a face copii implica o mare responsabilitate. Eu am 33 de ani si imi doresc de mult copii. La inceput era doar dorinta dar mai tarziu, maturizanduma mi-am dat siama ca nu-i chiar asa de simplu sa ai copii. Nu cred ca exista o varsta prestabilita. Trebuie prima data sa te maturizezi suficient de mult, sa devi o persoana responsabila. Nu facem copii doar de dragul de a face copii.

Exista o bariera in acest sens de ordin fizic in cazul fetelor. Dar cred ca tot constiinta are prioritate. Ce rost ar avea sa-ti faci un copil chiar daca te simpti pregatita si sa nu-i poti oferi un tata, doar din motiv ca timpul zboara pe langa tine si corpul tau t-i se schinba? Un copil trbuie sa cunoasca ceea ce inseamna familia. El trebuie sa invete de la mama cum sa iubiasca iar de la tata sa fie tare.

Iubiti-va mult!
  • Member
  • Replici:73

• amelia ...

Mesaj » Dum Oct 17, 2010 9:48 pm

cred ca intre 25 si 30 de ani. atunci suntem in toata splendoarea vietii.
  • Member
  • Replici:28

• Inapoi la Casatorie, Familie, Copii

• Mesaje apropiate
      Replici
      Vizite
      Ultimul raspuns